Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Wendts triumf - mål mot Dortmund: "Vi vill vara ett topplag i Europa"

Borussia Dortmund är en av Europas största klubbar. Men på lördagen överglänstes laget, i alla fall tillfälligt, av en svensk. Efter bara en minut sköt Oscar Wendt 1-0 för Mönchengladbach.
– Det var ju verkligen en omöjlig start nästan, full fart framåt, säger Wendt till fotbollskanalen.

Dortmund brukar ju utmana Bayern München om herraväldet över den tyska fotbollen, och även om det gått betydligt tyngre än vanligt i år är klubben ändå respektingivande. Inte minst på grund av sitt massiva publikstöd hemma på Westfalen Stadion med plats för mer än 80 000 åskådare.

– Det var en väldigt viktig match för oss i och med att vi ligger där vi ligger i tabellen, senast i cupen gjorde vi ingen jättebra match så vi var väldigt taggade att möta Dortmund på hemmaplan, stadion kokade och det var totalt slutsålt. Sen den starten är väl något som alla tackar och tar emot, säger Wendt.

Men den här helgen gästade laget Mönchengladbach, där Oscar Wendt som vanligt startade på vänsterbacksplatsen. Och han höll sig framme. Efter bara en minut rusade svensken fram på en retur - och tryckte in 1-0 med en sträckt vrist bakom keepern Roman Weidenfeller.
– Jag ser att vi vinner bollen och att vår högerytter kommer igenom och att han ska spela den snett inåt bakåt, jag tänker bara att det kan bli en retur eller en försvarare som vill rensa undan bollen. Sen hamnar den väldigt fritt och det var bara att ta chansen.
– Jag har friheten att följa med så mycket som jag bara orkar och det är nog ingen som är trött efter 28 sekunder, säger Wendt och skrattar.

I den 32:a minuten ökade sedan Raffael på till 2-0 vilket också stod sig till halvtidsvilan.

Borussia Dortmunds uppförsbacke blev sedan ännu brantare när Nordveit med drygt 20 minuter kvar att spela gjorde hemmalagets tredje mål för dagen.

– Vi var verkligen taggade och ville visa att vi är ett topplag i en toppliga i Europa. Nu ökar vi avståndet ner till femteplatsen och håller undan för att få spela i Champions League nästa säsong, säger Wendt.

Publicerad 2015-04-11 kl 20:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons