Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

EM-nedräkningen: Spelarhemligheter Tyskland - Khediras "nakenchock"

Foto: Scanpix

EM-nedräkningen bjuder på sköna spelarfakta som du kanske inte känner till.
Här om några av de tyska spelarna.

Mesut Özil
Hans lagkamrater i Real Madrid kallar honom för ”Nemo” efter den animerade fisken i filmen ”Hitta Nemo”, på grund av hans utstående ögon. Özil har även erkänt att han först fick höra om smeknamnet från pressen.

Manuel Neuer
Tysklands målvakt var sedan fyra års ålder klubbmedlem i Schalke 04. Senare blev han även medlem av ultrasgruppen ”Buerschenschaft”, vars t-shirt han fortsatte bära under matchtröjan långt efter han blivit uppflyttad till Schalkes förstalag.

Därför var förra sommarens övergång till Bayern München högst kontroversiell. Schalkefansen sörjde deras ikons farväl, medan flera Bayernfans inte ens ville ha honom överhuvudtaget. Även om han var på väg att bli en världsklassmålvakt – men han hade trots allt hånat Bayernlegendaren Oliver Kahn efter att hans Schalke besegrat Bayern i München. Känslorna har lugnats ned efter det:
Neuer är en Bayernspelare lika mycket som Schalke funnit en ny hjälte i Raùl.

Neuer har erkänt att han lyssnar på AC/DC före matcher.
”Med AC/DC lugnar jag ned mig själv och slipper då riskera ett rött kort så att jag försvagar mina chanser till att vinna. Den sista utposten måste alltid visa projicera styrka och det är det jag försöker göra”, har han sagt.

Sami Khedira
Real Madrids mittfältare blev nyligen indragen i en mediastorm. I hans fars hemland, Tunisien, blev tre journalister arresterade för att ha publicerat ett fotografi på Khedira där hans hand täckte brösten på hans lättklädda flickvän, den välkända modellen Lena Gercke. Bilden hade tidigare publicerats i ett tyskt magasin för män. Men den var alltför vågad för den tunisiska statsmakten. Slutligen fick den tunisiska tidningens ansvarige utgivare böta 400 pund, ungefär 4500 svenska kronor.

Thomas Müller
VM 2010:s skyttekung har en känd namne och föregångare på i landslaget. Gerd Müller, vann både EM 1972 och VM 1974 och är fortfarande den mesta skyttekungen på tysk landslagsnivå med 68 mål på 62 landskamper. 2010 medverkade både den äldre och den yngre i en reklamfilm. Handlingen:
Thomas upptäcker Gerd som smyger till kylskåpet för att sno hans mjölk. Thomas påminner Gerd med:
”Men det står ju mitt namn på den” Gerd svarar: ”Mitt med!”

Man kanske måste se den för att förstå…

Müller föll med sin mountainbike precis innan VM 2010 men hann återhämta sig i tid till turneringen.

Han sa också till sin flickvän Lisa att han aldrig trodde att han skulle ha någon chans i Bayern Münchens amatörlag när han skrev kontrakt med dem. Två år senare spelade han VM.

Publicerad 2012-06-22 kl 18:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons