Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Sex år senare svider förlusten: "Vår dröm var ju finalen"

Foto: Scanpix

Joachim Löw.

KIEV. Joachim Löw ingick i den tyska landslagsledningen 2006.

Då Italien slog ut Tyskland.

- Det var en stor besvikelse, säger Löw.

Efter sex år får Tyskland chans till revansch på Italien. Under VM 2006 var det just italienarna som slog ut tyskarna efter två sena mål i förlängningen av Grosso och Del Piero.

- Förlusten 2006 var en stor besvikelse eftersom vi spelade hemma och vi trodde då att det skulle bli straffar och istället tog det slut. Det var en stor dröm för oss att nå finalen och det tog tid att komma över, säger Joachim Löw.

Att Italien har en klar fördel i matchstatistiken biter inte på den tyska förbundskaptenen som menar att man inte kan titta tillbaka utan att det är nuet som gäller, och att dagens tyska landslag har fler mogna spelare och att man därför är bättre:

- Vi kan slå alla i världen, den känslan ger oss mycket självförtroende. Vad som avgör matchen? Att vi spelar vårt spel och tar vara på våra styrkor och har vår rytm. Vi ska inte låta Italien styra. Vi känner våra styrkor och vi behöver inte koncentrera oss på motståndarna. 

Hur kommer det sig att Tyskland blivit ett lag som alla gillar att se - är det medvetet från din sida?

- Jag tror att det är en process över flera år. Man måste forma ett lag som kan hitta spelet ihop och kan jobba på det. Vi vill visa att vi är på samma nivå som de stora länderna. Vi är ett lag som inte behöver reagera på vad motståndarna gör utan vi spelar vårt spel. 

- Vi är på en nivå när vi inte behöver gömma oss för någon.

Inför mötet med Grekland i kvartsfinalen överraskade Joachim Löw många med att bland annat peta Mario Gomez, och det kan bli nya överraskningar.

- Vi har många möjligheter i laget och det gäller att hitta rätt. Jag har många möjligheter att även göra förändingar i matchen.

Hur mycket tänker du på att fel beslut kan leda till förlust och konsekvenser?

- Jag tar mina beslut utan att bryr mig om vad som kan hända, utan jag tar beslut efter min övertygelse. Jag hade en känsla om att vi kunde få in de rätta spelarna som kunde göra det bra mot ett defensivt Grekland. Besluten tar jag bara efter vad jag känner, och då lägger jag min tvekan åt sidan utan att fundera på konsekvenser.

Publicerad 2012-06-28 kl 08:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons