Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Holtby till Tottenham - kredd till Schalke

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Igår blev det klart att Lewis Holtby lämnar Schalke för spel i Tottenham med omedelbar verkan. Tyskarna får 1,75 miljoner euro och en träningsmatch mellan klubbarna där Schalke får alla matchintäkter som betalning för besväret att man släpper honom redan nu istället för när hans kontraktstid löper ut i juni.

Rätt eller fel? Helt rätt om ni frågar mig. Schalke har skött denna affär utmärkt från sekunden som Tottenham visade intresse för att knyta åt sig Holtby redan under januari.

Sportchefen Horst Heldt höll ut och gav Tottenham ett nej vid de inledande förhandlingarna. Spurs sägs ha varit villiga att betala en miljon euro, die Königsblauen ville ha två.

Under tiden som förhandlarna pågick lockade klubben först till sig den tidigare Hertha Berlin-spelaren Raffael på lån. Brassen har sedan han lämnade Hertha Berlin under förra sommaren haft svårt att ta en plats i Dynamo Kiev där skador och ny tränare förpassade honom till frysboxen.

Annons

Även om brassen blev klar redan för cirka två veckor sedan släppte Schalke inte Holtby. Heldt gav sig istället i jakt på nästa mittfältare. I söndags började det så sakteliga ryktas om att tyskarna gjort klart med Michel Bastos från Lyon samtidigt som Heldt begett sig till London för att slutförhandla med Tottenham.

Och igår gick Schalke ut med den officiella nyheten att klubben kommit överens med Tottenham om en transfer. Bastosförhandlingarna var inne på de sista detaljerna och nu väntas bara en officiell bekräftelse. Även Bastos ryktas, likt Raffael, komma på lån till Schalke.

Om jag är missnöjd över hur Heldt skött tränarfrågan i Schalke har han nu till viss del återvunnit mitt förtroende. Ett fantastiskt genomfört arbete under de senaste veckorna där han har handlat med stort lugn och tålamod för att få allting på plats.

Annons

Ersättare till Holtby finns redan tillgängliga och klubben har dessutom säkrat upp på den offensiva mittfältsfronten om klubben inte skulle kunna knyta till sig en förlängning med Ibrahim Afellay från Barcelona när hans lånekontrakt går ut till sommaren.

Kredd till Heldt och Schalke för ett bra genomfört arbete.

Publicerad 2013-01-29 06:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto