Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fantastisk kväll för Bayern

Adam Nilssons Tysklandsblogg

David Alaba gav Bayern en drömstart redan efter 26 sekunder, sedan blev tyskarnas kväll bara bättre och bättre. Thomas Müller utökade ledningen och laget höll nollan till slutsignalen. Med andra ord har Bayern med sig 2-0 till bortamötet med Turin, men än är det 90 minuter fotboll kvar att spela och även om det ser väldigt bra ut kan oerhört mycket hända på de återstående 90 minuterna.

Det var länge sen jag såg ett så taktiskt disciplinerat Bayern som i kväll. Omedelbart när Bayern tappade bollen jobbade alla hem, ställde sig på rätt sida och störde Juventus anfallsspel. Det gjorde man också i alla 93 minuter av matchen vilket gjorde att Juventus blev utan den där riktigt vassa chansen.

Effektiviteten och hemarbetet syntes tydligt på hur en spelare som Andrea Pirlo agerade. För det var inte den dirigerande Pirlo vi fick se. Först var det Toni Kroos som låg tätt på mittfältaren och när Kroos gick ut tog Thomas Müller och pressade Pirlo på ett ännu mer imponerade sätt. Pirlo fick inte chansen att slå sina annars så perfekta passar på 30-40 meter, sådana passar som nästintill ingen annan i fotbollsvärlden kan slå med en sådan precision och som är ett enormt giftigt anfallsvapen, men som i dag inte syntes till. Pirlo var en skugga av sitt vanliga jag, något som visar på hur bra Kroos och Müller arbetade i defensiven.

Annons

Men det var inte bara Kroos och Müller som störde Juventus i uppspelsfasen. Två andra som jobbade stenhårt var Mandzukic och Ribéry som gång på gång avbröt Juventus anfall vid mittplan för att sedan vända uppåt och gå på kontring. Det var inte Bayerns backlinje som var den stora plågan i Juventus anfallsspel utan det var Bayerns offensiv som ställde till det för Juventus anfall. Jag har nog aldrig sett något liknande av Bayern under de senaste åren när det kommer till att jobba defensivt över hela planen.

Franck Ribéry har haft en bra säsong och idag visade det sig ofta. Ribéry såg ut som en vältrimmad Ferrari som ställdes mot en Kia på sin kant. Han hade ett övertag från sekund ett till slutsignalen. Han var så där fenomenalt bra som han är i sina absolut bästa stunder och frågan är om han någonsin har varit bättre än vad han har varit den här säsongen. I princip skadefri, motiverad och med en roll som passar honom likt den bäst sydda italienska läderhandsken – då uppstår magi.

Annons

Dessutom har Bayern Manuel Neuer längst bak som ger en trygghet som man inte sett sedan Oliver Kahn fanns på planen. Neuer ställdes för två-tre skott som han hanterade på ett bra sätt och det är en trygghet som laget inte hade när förstemålvakten hette Rensing, Kraft eller Butt. Det syns tydligt att det finns en målvakt av absoluta världsklass i Bayern, både för att det står en nolla i protokollet efter matchen och för att försvaret agerar med ett enormt lugn i varenda situation. Jag menar, Daniel van Buyten såg pånyttfödd ut och det var en spelare som jag dömde ut redan för fem år sedan. Nu sitter jag och funderar på om han inte ska ha ett nytt kontrakt för åtminstone ännu ett år.

Jag skulle kunna de övriga spelarna i laget och skriva ett stycke om dessa med endast positiva ord för i dag stod alla för en fantastisk insats. Självklart ska en spelare som Philipp Lahm nämnas som var klockren, Bastian Schweinsteiger jobbade stenhårt på mittfältet och Dante var en klippa i försvaret. Ja, alla var så bra som de behövde vara och därför lämnar man det första mötet med en 2-0-seger.

Annons

Det var en fantastisk kväll för Bayern. En fantastisk kväll för alla Bayernsupportrar. En fantastisk kväll för alla som gillar tysk fotboll.

Publicerad 2013-04-02 22:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto