Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

DFB-Pokal och helgmatcher

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Stökigt värre på bloggfronten den senaste tiden. Solen har på allvar tittat fram i Tyskland och Regensburg vilket har gjort att jag själv har sparkat boll på gräsmattorna, käkat en och en annan köttbit och sänkt en och annan bärs i bara farten. Inte har jag missat Bundesliga för det men jag har helt enkelt inte varit i tillstånd för att skriva något vettigt.

Helgen bjöd på två storvinster för Dortmund och Bayern. Mourinho var på besök när Dortmund mötte Fürth på Trolli Arena. Han lämnade vid ställningen 5-0 till bortalaget Dortmund och kände att det var nog. Bristerna syntes tydligast i andra halvlek men den missade Mourinho.

Leverkusen var nära att rycka åt sig tre poäng mot Schalke på bortaplan i Gelsenkirchen. Men Schalke tog sig tillbaka och kvitterade i slutminuterna och fick med sig en pinne på hemmaplan, mycket tack vare storspel från målvakten Hildebrand. Med det håller Schalke sig kvar på fjärdeplatsen och Leverkusen har kvar sitt fyrapoängsförsprång på Schalke på sin tredjeplats.

Annons

Freiburg har tagit steg efter steg mot Europaplatserna och efter segern i helgen mot Hannover ligger man nu femma med tre poäng ned till sjätteplacerade Eintracht Frankfurt som förlorade borta mot Augsburg. Augsburg tog därmed tre viktiga poäng i kampen om att undvika nedflyttningsplatserna.

I kväll ställs Bayern München mot VfL Wolfsburg på Allianz Arena i DFB-Pokal-semifinalen. En match som båda lagen verkligen vill vinna. Wolfsburgs sista chans att nå spel i Europa denna säsong, men inget talar för att man ska kunna rå på Bayern i kvällens match. Istället får vi nog se Bayern gå till final.

I morgon är det den andra semifinalen mellan Stuttgart och Freiburg. En match som är helt klart viktigare för Stuttgart då Freiburg ser ut att ta sig ut i Europa genom sitt fina ligaspel. Stuttgart har fördel av hemmaplan men Freiburg har sett vassare ut på senare tid. En mycket spännande match som känns väldigt oviss på förhand.

Annons
Publicerad 2013-04-16 13:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto