Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fortfarande nerv i Bundesliga

Adam Nilssons Tysklandsblogg

I morgon spelas den 33:e omgången i Bundesliga. Nästa veckas avslutas ligan där Bayern München redan står klara som segrare och Greuther Fürth redan är klara för spel i 2. Bundesliga till nästa säsong.

Det betyder dock inte att det fortfarande finns nerv kvar i serien. För än lever hoppet om att få spela Champions League-fotboll nästa säsong för tre lag (Schalke, Eintracht Frankfurt och SC Freiburg). Och fyra lag slåss om att undvika nedflyttning/kvalplats (Werder Bremen, Düsseldorf, FC Augsburg och 1899 Hoffenheim).

Schalke sitter i förarsättet i kampen om den fjärde och sista platsen till Champions League nästa säsong. De är tre poäng före Frankfurt och fyra poäng före Freiburg. I helgen möter Schalke ett Stuttgart som har blandat och givit. Jag har svårt att se att Schalke inte tar tre poäng, tre poäng som i princip skulle betyda att Champions League-platsen är säkrad (Frankfurts målskillnad är såpass mycket sämre).

Annons

Segrar för Frankfurt (bortamatch mot Bremen) respektive SC Freiburg (bortamatch mot Fürth) skulle betyda att de också är klara för att få spela Europa League nästa säsong. Jagande Hamburg har en usel målskillnad (-13) och kommer inte att kunna hinna ikapp Freiburg.

För tysk fotboll vore det bäst om Schalke fick spela i Champions League nästa säsong. De har rutinen, erfarenheten och spelarna för att kunna representera tysk fotboll på ett bättre sätt (åtminstone på pappret) än så väl Frankfurt som Freiburg.

När Freiburg dessutom redan har tappat en gäng nyckelspelare till den kommande säsongen så blir det inte bättre. Freiburg kan bli ett tydligt exempel på hur deltagande i europeiska cuper kan vara mer till ondo än av godo för en klubb.

Bra för Freiburg är det dock att tränaren Christian Streich har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Han själv har uttryckt en önskan att få jobba vidare med sitt lagbygge och det finns inget alternativ som skulle kunna göra det än Streich – Tysklands motsvarighet till David Moyes.

Annons

I bottenstriden ställs FC Augsburg (just nu kvalplats) mot Bayern München på bortaplan. Jag har svårt att se hur de ska kunna rå på mästarna och därför tror jag att de går lottlösa från Allianz Arena. Något som sätter klubben i en obekväm situation inför den sista omgången.

Jag tror dock inte heller att 1899 Hoffenheim har något att hämta mot Hamburg på hemmaplan. Även om Hamburg blandar och ger så känns det som om de bara ska vinna mot Hoffenheim, trots att matchen spelas i Sinsheim. En förluster betyder att Hoffenheim fortfarande skulle befinna sig bakom Augsburg i tabellen, på nedflyttningsplats.

Düsseldorf har alla chanser att ta tre poäng när laget ställs hemma mot FC Nürnberg (som saknar svenske mittbacken Per Nilsson). Tre poäng skulle betyda att de åtminstone inte åker ned direkt (om mina tips stämmer), dock kan man fortfarande hamna på kvalplatsen om Augsburg står för en kanoninsats i den sista omgången.

Annons

Bremen möter Frankfurt på Weserstadion. En match Thomas Schaaf helst av allt bör vinna, men en poäng skulle vara guld värt. Just nu verkar dock Bremen inte kunna vinna och Frankfurt är ett stabilare lag, men ett oavgjort resultat är långt ifrån otroligt. Huruvida det är Schaafs sista hemmamatch som tränare för Bremen efter 14 år i klubben är oklart, men mycket tyder på att han får lämna sitt uppdrag efter säsongen.

Vi har helt klart en spännande omgång att se fram emot. Kom ihåg att alla matcher spelas samtidigt, det vill säga klockan 15.30 på lördag. Jag vet inte vilken match Eurosport sänder i Sverige, men enligt mig är Bremen-Frankfurt den match som lockar mest med tanke på att båda lagen fortfarande har mycket kvar att spela för.

Transfernytt:

Julian Draxler har skrivit på ett nytt kontrakt med Schalke 04 och blir kvar där till 2018. Klubben har bekräftat att kontraktet innehåller en försäljningsklausul på 45 miljoner euro och dessutom tilldelas han nummer 10. Ett stort för supertalangen.

Annons

Freiburg har gått och sagt att laget inte tänker att sälja några fler spelare efter att det kommit fram att Dortmund varit intresserade av klubbens mittback Fallou Diagne. “Vi behöver inte mer pengar, vi behöver ett slagkraftigt lag”, sa klubbens president Fritz Keller.

Hamnar Kevin de Bruyne i Leverkusen eller Dortmund? Det är frågan som många supportrar och journalister väntar sig ett svar på. Just nu finns det inga tydliga tecken på åt vilket håll det lutar. Det är dock mer än troligt att han spelar fotboll i Bundesliga även nästa säsong.

Borussia Mönchengladbach har bekräftat att klubben har förlängt kontraktet med yttern Patrick Herrmann. Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt till 2016 och med det stänger han helt dörren för en flytt till sommaren (Dortmund har ryktats vara intresserade av hans tjänster).

Annons
Publicerad 2013-05-10 18:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto