Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

BVB med pil och båge, FCB med bazooka

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Tyska fotbollsnyheter:

Klopp i trevlig söndagsintervju

I dagens Die Welt intervjuas Jürgen Klopp. I intervjun nämner han bland annat att Lewandowski kommer att lämna Dortmund efter säsongen för spel i Bayern München, att man kommer att förbättras trots förlusten av Mario Götze och att Pep Guardiola är en trevlig typ. På frågan hur hans Dortmund återigen ska bli mästare svarar tränaren på typiskt Klopp-manér: “Vi har pil och båge. Och när vi siktar exakt, kan vi träffa. Bara Bayern har en bazooka. Sannolikheten att de träffar är alltså betydligt större. Likväl ska Robin Hood ha varit väldigt framgångsrik.” En fantastisk intervju med en fantastisk tränare. Jag bävar för den dagen då han lämnar Dortmund och tysk fotboll.

Annons

Berg lämnar Hamburger SV

Hamburg gick tidigt ut och sa att Marcus Berg skulle få lämna klubben under sommaren. Efter en lång period av rykten och diskussioner ser det nu ut som om han äntligen skriver för grekiska Panathinaikos. Kostnaden? Noll kronor. Hamburg släpper spelaren gratis men kan komma att få betalt vid vidareförsäljning eller sportsliga framgångar. För Hamburg är det ett rejält minus då Berg kostade €10 miljoner att lösa när han köptes från Groningen 2009.

Ingen nummer 10 i Freiburg

Ingen i Freiburgs spelartrupp kommer att bära nummer 10 den kommande säsongen, precis som förgående säsong. Förra året ville Max Kruse ha numret men tränaren Christian Streich nekade mittfältaren sin önskan. Till Bild säger Streich följande om varför ingen kommer att få ha det tröjnumret: “Det finns i vårt spelsystem. Vi har nio-och-en-halvor och åtta-och-en-halvor, men ingen klassisk tia. Därmed uttrycker vi också att det hos inte finns någon central spelargestalt som alla kan vända sig till.”

Annons

Douglas som Djourou-ersättare i Hannover

Efter att Hannover gått miste om Johan Djourou (valde Hamburg) har nu klubben inställt på Twentes mittback Douglas. Till Bild säger klubbens president Martin Kind att Douglas vore en “väldigt bra värvning”. Hannover har erbjudit den brasilianske mittbacken ett kontrakt till 2017 och förväntas skriva på inom kort.

Schahin till Mainz 05

Efter försäljningen av Adam Szalai till Schalke 04 har Mainz jagat en ersättare i anfallet. Valet föll på Fortuna Düsseldorfs Dani Schahin som stod för åtta mål förra säsongen. Schahin har skrivit på ett fyraårskontrakt och kostar Mainz €1,5 miljoner.

Rätt beslut av Draxler

Bläcket hann knappt torka på Draxlers nya kontrakt med Schalke innan de europeiska toppklubbarna började att knacka på dörren. Oron att hemmasonen skulle lämna för större arenor var stor i Gelsenkirchen men Draxler valde att stanna kvar, ett beslut han inte ångrar. “Utmaningen skulle ha varit väldigt spännande, och man vet inte om man får en sådan chans igen. Men är säker på att jag tog rätt beslut. Till att börja med handlade det om hjärtat och magkänslan: Jag har allt i Schalke som jag behöver. Det är min klubb och har alltid varit”, sa Draxler till klubbens hemsida. Däremot öppnar han för en flytt nästa sommar då han kommer att “tänka över det”.

Annons

Resultat träningsmatcher

SpVgg Ketsch 1-11 TSG 1899 Hoffenheim

Eintracht Braunschweig 0-0 Aalborg BK

SV Seligenporten 0-2 1. FC Nürnberg

Publicerad 2013-07-07 20:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto