Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bundesligatips, plats nio: en repris av fjolåret

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Plats 9

Namn: Hannover 96

Grundad: 1896

Arena: HDI-Arena (49 000 åskådarplatser)

Bundesligatitlar: 0 (tyska mästare: 1938, 1954)

Tränare: Mirko Slomka

Nyförvärv: Christopher Avevor (FC St. Pauli), Konstantin Fuhry (VfB Stuttgart), Leonardo Bittencourt (Borussia Dortmund), Florian Ballas (1. FC Nürnberg), Edgar Prib (SpVgg Greuther Fürth), Salif Sané (AS Nancy), Marcelo (PSV Eindhoven)

Förluster: Mohammed Abdellaoue (VfB Stuttgart), Sergio da Silva Pinto (UD Levante), Daniel Royer (Austria Wien), Mario Eggimann (FC Union Berlin), Konstantin Rausch (VfB Stuttgart), Niko Gießelmann (SpVgg Greuther Fürth), Samuel Radlinger (Rapid Wien), Sofian Chahed (-)

Annons

Snittålder trupp: 25,11 år

Antal spelare i truppen: 30 spelare

Hannover har under de senaste säsongerna varit en stabil kraft i Bundesliga. Sedan den tragiska bortgången av målvakten Robert Enke har lagt gått från klarhet till klarhet och lämnat den nedre halvan att tabellen för att vara på den övre. Mycket kan tillskrivas tränaren Mirko Slomka som med sin anfallsfotboll har fått laget att skjuta sig till bättre tabellplaceringar.

Förra säsongen var en tuff säsong för Hannover. Laget hade kvalificerat sig för Europa League genom en sjunde plats i Bundesliga säsongen 2011/2012 och slogs därmed på tre fronter med DFB-Pokal inräknat. Något som var en aning mycket för ett lag som inte riktigt hade bredden för det.

Det blev långt ifrån en misslyckad säsong för Hannover. I Europa League tog laget sig till åttondelsfinal där ryska Anzji Machatjkala blev för svåra, i DFB-Pokal blev det respass mot Borussia Dortmund i kvartsfinalen och i ligan syntes det som tydligast att bredden inte räckte till och laget slutade nia.

Annons

Inte var det heller lätt för klubben att tränaren Mirko Slomka länge ryktades vara på väg till Bayern München under hösten. Nu föll valet till slut på Pep Guardiola som vi alla vet och Slomka skrev på ett nytt kontrakt med Hannover, något som inte heller visade sig vara en dans på rosor.

För bakom kulisserna visade det sig att det fanns problem med Slomka och sportchefen Jörg Schmadtke. Osämjan syntes inte publikt förrän det visat sig att sportchefen Schmadtke skickat ett mail till klubbchefen Martin Kind med ett antal opassande ord kring Slomka. Det hela slutade med att Schmadtke fick gå och in kom Dirk Dufner från Freiburg som sportchef.

Dufner, en man med ett gott rykte, gjorde i Freiburg ett makalöst jobb med att hitta kvalificerade nyförvärv utan att betala några överpriser. Detta är en förmåga som Hannover hoppas att Dufner kommer att använda sig i klubben och skapa en trygg ekonomisk framtid för klubben.

Annons

I årets Hannover saknas bland annat anfallaren Abdellaoue och ytterbacken Rausch som båda har lämnat för VfB Stuttgart.  Dessa två är stora avbräck för klubben då båda har spelat viktiga roller i Hannover. Att den rutinerade mittfältaren Sergio Pinto lämnar är också ett tufft avbräck för Slomkas lag.

På nyförvärssidan har Hannover siktat in sig på unga talanger. I Prib, Bittencourt och Sané har Hannover införskaffat sig tre unga spelare med stor utvecklingspotential som kommer att få mycket speltid under Slomkas ledning. Om klubben har fyllt lyckorna efter tappen är oklart men på pappret ser det bra ut för Hannover. Jag tror att laget kommer att sluta på exakt samma placering som förra säsongen, plats nio med andra ord.

Beskriv dig själv!

Hej! Jag heter Lars Claesson och anledningen till att jag följer Hannover är att jag sen cirka tio år har syster och svåger därnere, svågern och hela hans släkt är Hannover sen generationer, så det kanske var lugnast så för släktfridens skull. Det brukar bli åtminstone en resa per säsong för att se Hannover live på hemmaplan och så brukar jag försöka pricka in bortamötet mot HSV om det går. Givetvis passade jag ju på att se dom när dom spelade EL på lite närmare håll – mot FCK och Helsingborg! I år blir det en resa till hemmamötet mot Braunschweig, det första ”riktiga” Niedersachsenderbyt på många år enligt Hannoverfansen då dem, liksom många andra anser att Wolfsburg är något katten (bilfabriken) släpat in i finrummet..

Annons

Var hamnar Hannover?

Om jag vore försiktig skulle jag säga nia som i fjol, men om allt stämmer hoppas man ju på att slåss om sista EL-platserna, fast då måste ju mycket stämma. Prio ett måste ju vara att få till backlinjen och framförallt med ett fungerande mittlås, det var ofta virrigt i fjol. En ny mittback från PSV (Marcelo) blev ju klar i dagarna, det kan behövas. Om backlinjen ser osäker ut ser ju mittfältet riktigt starkt ut, när både Huszti, Stindl och Andreassen blev borta säsongen ut under förra säsongen försvann också Hannovers chanser till EL-spel. U21-spelaren Hoffman kom under vintern och gjorde bra ifrån sig! Dessutom anser jag att nyförvärven Bittencourt och Prib är lite vassare än Pinto och Rausch som lämnat!

När det gäller anfallet är det Diouf som det handlar om till stor del. Ständigt omgärdad av transferrykten,nu ser han ut att bli kvar ett tag i alla fall. Moa Abdellaoue är borta, så bakom Diouf ser det lite tunt..Ya Konan är inte i den klassen han var för något år sen, Schludraff är alldeles för ojämn och dessutom ingen renodlad forward, polacken Sobiech har aldrig riktigt slagit igenom. Det vill till att dessa tre lyfter sig ett snäpp! Eller eventuellt är kanske en forward är på gång in?

Annons

Vem ska man hålla ögonen på?

Att hålla ögonen på: Szabolcs Huszti. Poängspelare av rang, en av Bundesligas bästa spelare förra hösten, innan han gick sönder

Hur följer man Hannover på bästa sätt?

Jag följer Hannover mest genom dom vanliga kanalerna, klubbens hemsida, Kicker.de, och Transfermarkt.de. Även klubbens officiella Facebook, finns även en internationell version på engelska..

Publicerad 2013-08-15 17:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto