Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lite landslagssnack

Adam Nilssons Tysklandsblogg

I morgon spelar Tyskland mot Österrike och dagarna innan är det försvarsspelet, eller bristen på det, som har diskuterats. Efter nio insläppta mål i de tre senaste matcherna och med Sverigematchen (4-4) i minnet är det många som frågar sig hur Tyskland få stopp på detta. En märkbart irriterad Jogi Löw tycker att media har dragit alldeles för stora växlar av de tidigare matcherna och menar på att det är mycket som har fungerat i spelet. De individuella misstagen är vad Tyskland behöver minska för att minska antalet insläppta mål enligt honom.

Österrike underskattas inte av Tyskland, i alla fall enligt de själva, men ingen förväntar sig något annat än en seger. Tyskland har ställts mot Österrike i tre stycken VM-kval och i de fem matcher som har spelats har Tyskland stått som segrare i alla (total målskillnad på 10:2). Tyskland bör alltså skriva in en sjätte seger i protokollet, om nu inget går fel.

En annan snackis har självklart varit Mesut Özils flytt till Arsenal. I mina ögon ser det ut att vara ett vettigt val av Özil som i Arsenal kommer att vara lagets stjärna. Speltid är garanterad på ett helt annat sätt än i Real och om det stämmer att han inte kände Ancelottis fulla stöd så är det inte annat än rimligt att man lämnar.

Annons

Pressen kommer dock att vara enorm på att Özil presterar. Han kostade en hel del att köpa, drar hem en rejäl lön och kommer till Arsenal som en storstjärna från Real Madrid. Jag hoppas att han kan växa med pressen, annars kan det bli en oerhört tuff tid i London.

Det fysiska spelet i Premier League kommer att bli en helt ny miljö för Özil att röra sig i. Det kommer att vara ovant till en början men på det stora hela kommer det att stärka honom som fotbollsspelare och göra honom till en bättre fotbollsspelare i slutändan.

Taktiskt tror jag att han kommer att passa in väldigt bra i Arsenal. Det finns ett antal riktigt bra spelare i deras lag som han kommer att trivas med på mittfältet. Wilshere, Arteta och Cazorla kommer att passa som handen i handsken med Özil. Dessutom förväntar jag mig att Giroud kommer att näta ett par extra gånger denna säsong med Özil som framspelare.

Annons

Allt som allt ser jag mycket positivt i flytten. Det finns dock garanterat farhågor om Özil inte lyckas prestera hyfsat snabbt i sin nya miljö – främst med tanke på köpesumman och hans lönekostnader.

Mario Gomez bekräftade också att Real Madrid visat intresse för honom men att han endast ville gå till Fiorentina. Trots att hela hans familj är Real-fans så kände han att möjligheten till speltid i Fiorentina var mycket högre än den han skulle få i Real. Därför blev det Italien och inte Spanien.

I Bastian Schweinsteiger och Ilkay Gündogans frånvaro ser det ut som om Toni Kroos kommer att få kliva in på det centrala mittfältet bredvid Sami Khedira. För Kroos är det inte en helt naturlig miljö då han kommer att han hålla till längre ned i planen än vad han är van vid. Det blir dock intressant att se om han kan prestera på den positionen, för det har han inte gjort vid tidigare tillfällen.

Annons

Landskampen i morgon är också Philipp Lahms 100:e landskamp i den tyska landslagströjan. Faktum är att han har spelat alla dessa landskamper från start. Ett extremt imponerande facit och fortfarande finns det många landskamper kvar för ytterbacken. Frågan är om han någonsin kommer upp i Lothar Matthäus rekord på 150 landskamper, ett rekord som Lahm själv inte siktar på att slå.

Publicerad 2013-09-05 19:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto