Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sammanfattning av helgen

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Inte många timmar efter att jag publicerat mitt inlägg om Schalke och polisen så enades båda parterna om att polisen återigen skulle få beträda matcherna för att hålla säkerheten. Ingen chock där.

Nürnbergs match mot Braunschweig innehöll ett mål av Nürnbergs Adam Hlousek. Det var tjeckens förste mål sedan februari 2011 i Bundesliga. Sedan den säsongen har 24-åringen varit borta på grund av allvarliga knäproblem. I dag fick han återigen spela från start och han satte Nürnbergs enda mål – en enormt skön känsla för Hlousek. Det är något som jag verkligen unnar honom efter sitt skadehelvete. 1-1 slutade matchen efter att Braunschweig kvitterat med tio minuter kvar av matchen.

Dortmund vann med 6-2 mot Hamburg hemma på Westfalenstadion. Faktum är att det kunde ha blivit en mycket, mycket större seger om bara Dortmundspelarna hade haft en aning mer skärpa i avsluten. Laget kom till 32 avslut, tio hade lätt kunnat resulterat i mål.

Annons

Bayern München vann med 2-0 mot Hannover på Allianz Arena i München. Bortalaget hade kunnat, borde kanske till och med haft ledningen efter den första halvleken trots Bayerns enorma övertag i bollinnehav. Efter matchen kritiserades laget kraftigt av sin egne sportchef Matthias Sammer: ”Jag är nöjd över att vi har vunnit. Men vi får inte tappa verkligheten. Vi gömmer oss bakom vår tränare, vi spelar med noll känslor och hoppas på impulser utifrån. Det går inte. Vi måste ur bekvämlighetszonen.” Sammer kräver mer, vill se mer av förra årets trippelsegrare.

Augsburg stod för en historisk tredje seger i följd i Bundesliga mot Freiburg då laget vann med 2-1 hemma på SGL-Arena. Det är första gången Augsburg lyckas med konststycket att vinna tre Bundesligamatcher i rad. Det satt dock långt in. Det avgörande 2-1-målet kom först i den 89:e minuten genom Tobias Werner. Augsburg är i och med segern uppe på sjätte plats i Bundesliga – även det ett rekord då klubben aldrig legat högre i ligan.

Annons

Werder Bremen åkte på en rejäl stärnsmäll mot Eintracht Frankfurt på Weserstadion. Bortalaget Frankfurt med 3-0 efter två mål av nyförvärvet Vaclav Kadlec som ser ut att bli ett riktigt utropstecken i årets Bundesliga. Bremen har fortfarande mycket att jobba på och just nu är det inte mycket som ser positivt ut hos nordtyskarna.

Kevin-Prince Boateng stod för matchens enda mål när Schalke ställdes mot Mainz på bortaplan. I en förhållandevis tråkig match var Boateng en av få ljusglimtar och han stärker sina aktier hos fansen i Gelsenkirchen. Dessutom har han skaffat sig en egen loge på klubbens arena, allt för att smörja fansen rätt.

Bayer Leverkusen vann med 3-1 i den på förhand mycket intressanta matchen mot Wolfsburg. Den första halvleken var jämn och Olics kvitteringsmål är en njutning för ögonen. I den andra halvleken var det Leverkusen för hela slanten. Intressant att notera är att Luiz Gustavo ännu en gång blev utvisad i Wolfsburgtröjan, hans andra utvisning på sin tredje Bundesligamatch. I Bayern blev han aldrig utvisad.

Annons

Hertha Berlin förlorade otroligt nog fredagsmatchen mot VfB Stuttgart. Bortalaget hade endast två bra chanser och det räckte för Christian Gentners nickmål blev matchens enda. När Sven Ulreich spelade i Stuttgartmålet så kunde Hertha Berlin inte kvittera och gick snopet av planen poänglösa, trots att man haft övertaget i nästan nittio minuter.

1899 Hoffenheim vann med 2-1 på Wirsol-Rhein-Neckar-Stadion mot gästande Borussia Mönchengladbach. Efter 6-2-förlusten mot Stuttgart innan landslagsvilan behövde verkligen Hoffenheim få med sig ett positivt resultat för att få upp självförtroendet igen och det lyckades man med. Mål genom Modeste och Volland gjorde att laget tog sig hela vägen upp till plats sju i tabellen, en poäng före Gladbach på plats 11. Gladbachs mål gjordes av Branimir Hrgota, riktigt vackert!

Annons
Publicerad 2013-09-16 09:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto