Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är van Marwijk rätt man för Hamburg?

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Bert van Marwijk är alltså klar som tränare för Hamburger SV. Holländaren ersätter sparkade Thorsten Fink (som drar in 120 000 euro per månad just nu) och ska leda laget till säkrare mark i Bundesliga. Just nu ligger Hamburg på en 16:e plats (kvalplats) med fyra poäng på sex matcher och en målskillnad på 10:17.

Under kvällen gjorde Hamburg det som har väntat på officiellt. Van Marwijk kommer att skriva på ett kontrakt som gäller till och med 2015 (ryktas om en option på ytterligare ett år) och sätter igång med arbetet på onsdag. I morgondagens DFB-Pokal så leder interimtränaren Rodolfo Cardoso laget mot Greuther Fürth.

Den före detta holländske förbundskaptenen blir den fjärde holländske tränaren som Hamburg sätter vid rodret för klubben. Tidigare har Huub Stevens, Martin Jol och Ricardo Moniz rattat det nordtyska laget och nu är det alltså van Marwijks tur att försöka sig på det.

Det har ryktats om att den tidigare Dortmund- och Schalkespelaren Andreas Möller skulle få en position i ledarstaben på Imtech Arena, något som har förnekats av klubben. Den ende som hittils har bekräftats av klubben som nytillkommen i tränarstaben är Roel Coumans som kommer att vara assisterande tränare till van Marwijk.

Annons

Jag hade gärna sett Möller i Hamburg, mest för att han har stått för den klassiska kommentaren: ”Milano eller Madrid – huvudsak Italien”. Mer behöver man inte säga om Möller, fantastisk fotbollsspelare i sina bästa stunder men som inte lyckats lika bra vid sidan av planen.

Sportchefen Oliver Kreuzer säger på klubbens hemsida att man är nöjda över att ha kunnat anställa van Marwijk, en tränare som besitter stor erfarenhet och hög kompetens.

Van Marwijk ser fram emot att få arbeta i en sådan fantastisk stad som Hamburg, med ett traditionsrikt lag och en bra arena.

Det sägs att Rafael van der Vaart, som under EM 2012 sas vara förbannad på den dåvarande förbundskaptenen van Marwijk, rekommenderat den holländske tränaren med emfas och han ser fram emot ett nytt kapitel under den nye tränaren.

I van Marwijk får Hamburg en extremt rutinerad tränare som tidigare har jobbat i Bundesliga och hos Borussia Dortmund. Sett till de tränare som diskuterades vara på ingång till Hamburg håller jag van Marwijk för det starkaste kortet. Han har gjort goda resultat i flertalet klubbar i sin karriär och är en man med stor integritet, samtidigt inger han en trygghet vilket Hamburg just nu verkligen behöver.

Annons

Det blir spännande att se hur Hamburg kommer att utvecklas under van Marwijk men jag tror att det är en tränare som är medveten om att han behöver få bort tunga vikter som just nu hänger på spelarnas axlar och som sedan med enkla medel få laget att börja ta några poäng för att få fart på hela organisationen som just nu vacklar en aning.

Han inleder dock inte med en enkel uppgift då Hamburg på lördag åker till Frankfurt för att försöka spela till sig poäng. Frankfurt är just nu i riktigt bra form och även om man endast fick med sig en poäng från Stuttgart så har jag svårt att se att Hamburg ska kunna ta några poäng på lördag.

Van Marwijk är för övrigt den elfte tränaren Hamburg har haft på nio år.

  • Bert van Marwijk (25 september 2013-X)
  • Thorsten Fink (17 oktober 2011-17 september 2013)
  • Frank Arnesen (10 oktober 2011-16 oktober)
  • Annons
  • Rodolfo Cardoso (19 september 2011 till 10 oktober 2011 och 17 september till 24 september 2012)
  • Michael Oenning (13 mars 2011 till 19 september 2011)
  • Armin Veh (24 maj 2010 till 19 september 2011)
  • Ricardo Moniz (26 april 2010 till 23 maj 2010)
  • Bruno Labbadia (1 juli 2009 till 26 april 2010)
  • Martin Jol (1 juli 2008 till 26 maj 2009)
  • Huub Stevens (2 februari 2007 till 30 juni 2008)
  • Thomas Doll (18 oktober 2004 till 1 februari 2007)

Listan tagen från Bild

Publicerad 2013-09-23 22:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto