Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

CL, kanelbullens dag och Hamburgresa

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Champions League-veckan avslutades i tysk glädje. Bayern München och Bayer Leverkusen vann vilket betyder att alla tyska lag vann sin Champions League-match denna vecka. Något som är första gången någonsin om jag inte är helt ute och cyklar.

Bayer Leverkusen avgjorde inte förrän i det absoluta slutskedet. I den andra övertidsminuten slog Jens Hegeler till med en fantastisk frispark som letade sig in i det bortre krysset och tillskrev slutresultatet 2-1. Enligt Graeme Souness påminde frisparken om en viss Matthew Le Tissier, ingen dålig liknelse det. I och med vinsten har Leverkusen fortfarande chansen att ta sig vidare från gruppen. När det dessutom blev ett drömresultat i det andra mötet mellan Shahktar Donetsk-Manchester United (oavgjort) så är man bara en poäng efter dessa två som delar gruppledningen.

Annons

Jens Hegeler är en spelare som hela tiden har varit på gränsen till startelvan men som aldrig riktigt har lyckat slå sig in. Igår blev han alltså inbytt i den 85:e minuten och får avgöra med en riktig fullträff, mäktigt!

På Etihad Stadium i Manchester visade Bayern prov på klass och vann med 3-1 på bortaplan. Spelmässigt var Bayern överlägsna, framför allt i den första halvleken. Det enda som saknades, utöver Ribérys mål i den sjunde minuten, var flera mål. I den andra halvleken blev det två till. Alla mål skedde utifrån individuella misstag i Citys försvarsspel. Álvaro Negredo gjorde ett snyggt reduceringsmål i slutet och Jerome Boateng blev frilägesutvisad. Bayern går i och med vinsten upp på sex poäng i gruppen och fortsätter att imponera i Europaspelet.

Intressant att Pep Guardiola sa följande om Philipp Lahm inför matchen: ”Om jag skulle börja spela honom som anfallare imorgon, så skulle han vara Europas bästa, tro mig.” Guardiola har ju hyllat Lahms spelintelligens förut, men nu har han väl ändå tagit i lite väl mycket? Nåväl, jag gillar alla hyllningar av Lahm. Han förtjänar dem verkligen.

Annons

SC Freiburg möter idag Sevilla i Europa League. Det går inte att ha några förväntningar på Freiburg. Dels för att Sevilla är ett rutinerat lag i dessa sammanhang – något som Freiburg inte är – dels för att för att Freiburg klart och tydligt sagt att Europa League endast är en bonus, fokus ligger på Bundesliga. Freiburg kommer självklart att göra sitt bästa, men Sevilla är klara favoriter. Det blir intressant att se Marko Marin i den rödvita tröjan.

Eintracht Frankfurt däremot hoppas på att kunna rycka i sin grupp. Armin Vehs lag ställs mot APOEL Nicosia på bortaplan och efter 3-0-segern i premiären mot Girondins Bordeaux har man skapat sig ett ypperligt läge i gruppen. Det cypriotiska laget blir ingen lätt nöt att knäcka, framför allt inte på bortaplan, så det blir spännande att se vad Frankfurt kan prestera i dessa sammanhang. Frankfurt satsar, till skillnad från Freiburg, mer på Europaspelet och därför håller jag mina tummar för att laget lyckas få med sig åtminstone en poäng idag, förhoppningsvis tre.

Annons

Jag tänker ligga på för att ni ska lyssna på Halbzeit. En ny Bundesligapodcast med mig, Andreas Holm från SvenskaFans och varje vecka bjuder vi in en gäst. Denna veckas gäst är Erik Malmqvist, skribent på SvenskaFans och Gurufans. Ljudet är inte klockrent, långt ifrån, det är något som vi jobbar på men det handlar ju främst om att alla som medverkar måste ha en bra mic för att det ska bli något.

Imorgon är det kanelbullens dag. Jag minns att jag förra året skulle köpa mig en sådan i Tyskland. Så jag gick in till ett café och beställde mig en ”Zimtschnecke” (det tyska ordet för kanelbulle om jag inte är helt ute och cyklar). Det var inte samma sak som en svensk kanelbulle, men helt klart godkänt.

I december ska jag åka till Hamburg och siktar på att se på så väl Hamburger SV som St. Pauli. Någon som har andra tips på vad jag måste göra medan jag är i staden? Alla tips är välkomna!

Annons
Publicerad 2013-10-03 10:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto