Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Podd, landskamp, annat!

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Då är veckans Halbzeit ute! Mycket Nürnbergsnack då vi (jag och Andreas) har besök av Viktor Leek, boende nere i Tyskland och just Nürnberg som följer laget på nära avstånd. Utöver det lite snack om förgående omgång och en hel del landslag. Det blir lite sladdrigt då jag är något berusad, fast jag tror inte det märks nämnvärt. Vi jobbar på att få upp podden på iTunes, men det strular så inåt helvete. Vi är kanske inte de mest tekniska människorna som håller på med det hela. Nåväl, tack till er som lyssnar! Vi har jävligt kul, så oavsett om det är en eller hundra som lyssnar så är det förbannat roligt att spela in podden.

Landskamperna närmar sig och med det närmar sig en helvetisk kväll för mig. Med tanke på att jag skriver här och stundtals hjälper till på SvenskaFans så blir det full rulle när det är landslagsfotboll. Jag kommer att synas, höras och störas på fredag. Tro mig. Ni kommer att gå miste om något från Tyskland-Irland.

Nämnde jag att Halbzeit är ute? Fjärde avsnittet! Lyssna, ladda ner, stäng av, sätt på, gnäll, hylla – gör något!

I dagens Sport Bild fanns det en tabell över de tyska förbundskaptenerna och vem som hade det bästa facit under sin tid som förbundskapten. Jogi Löw har högst vinstprocent med 68%, sämst har Erich Ribbeck med 42%. Intressant är att Franz Beckenbauer, som tog laget till VM-seger 1990, endast vann 52% av sina landskamper som förbundskapten och med det är näst sämst genom historien – till och med kritiserade Rudi Völler är bättre med 55% vunna matcher.

Annons

Arsenal har blivit det stora samtalsämnet i Tyskland om man bortser från Bundesliga. Med Özil i laget dyker de stora rubrikerna upp och när dessutom Podolski, Mertesacker, Gnabry och Eisfeld finns där blir det inte sämre. Och ryktena om att Arsenal vill värva Lars Bender tycks aldrig försvinna. Arsenals Tysklandsväg tycks gå åt rätt håll. Fast kan någon förklara mig hur Bender skulle spela i Arsenal? För jag kan inte se var han skulle ta plats på det centrala mittfältet.

Wolfsburg Diego har fått kritik och då vill brassen lämna klubben. Atlético de Madrid är fortfarande ute efter den offensive mittfältaren och sägs nu förhandla med tyskarna om att få in brassen lagom till januarifönstret öppnar. Mitt tips: sälj honom Wolfsburg. För de pengarna som han kostar i månadslön så kan ni bara gå med vinst, för så bra har han inte varit spelmässigt. Om inte annat lär han lämna när kontraktet går ut till sommaren.

Annons

Österrikes landslag är i Sverige enligt David Alabas twitterkonto. Alaba sägs ju vara nära att skriva på ett nytt kontrakt med FC Bayern München som gäller till 2019 med en årslön på €6 miljoner. Känns fortfarande som ett kap med tanke på hans ålder och kapacitet.

FC Nürnberg dementerar ryktena om att Christian Gross kommer att ta över klubben som tränare. Hamburg gjorde samma sak med Bert van Marwijk och sedan blev han presenterad. Klart som fan att Gross hamnar i Nürnberg, något annat skulle verkligen förvåna mig eftersom att så väl Bruno Labbadia som Thomas Schaaf sägs ha tackat nej.

Mellan den 7:e och 10:e november befinner jag mig på tysk mark för att se två mycket intressanta matcher. Först derbyt mellan Hannover 96 och Eintracht Braunschweig, sedan blir Wolfsburg mot Dortmund. Jag är redan laddad!

Annons

 
Här har ni en bild på Pierre-Michel Lasogga (just nu utlånad från Hertha till Hamburg) och hans flickv…nej, just det, hans morsa, tillika agent Kerstin Lasogga. Det är helt okej att man har en bra relation till sina föräldrar, men det här…ja, jag vet inte. Det känns lite mycket kanske. P-M säger också att hans mor har stort inflytande i hans val av flickvänner. Låter bra det där…

Publicerad 2013-10-09 21:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto