Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kort reflektion efter Tysklands vinst

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Ett Tyskland med Mesut Özil som spjutspets är klara för VM i Brasilien. 3-0 hemma mot Irland var en förväntad seger, men jag imponeras ändå av hur Tyskland ångar på i match efter match.

Många hade trott Max Kruse skulle från spela start i Tyskland. I Miroslav Kloses och Mario Gomez frånvaro var han den ende anfallaren som var med i Löws uttagna trupp. Även om ryktena hade gått heta om att Löw skulle prova sig på en falsk nia så var förväntningar att Kruse skulle spela.

Så blev inte fallet.

Löw valde att spela med Mesut Özil på topp och resultat gick ändå Tysklands väg. Efter mål av Khedira, sedan Schürrle och Özil – båda i den andra halvleken – så hade Tyskland fullbordat segern mot ett defensivt Irland.

Tyskland åker därmed som klara gruppsegrare till Stockholm för att spela mot Sverige på tisdag.

Annons

Sanna mina ord, Tyskland kommer inte att vara chanslösa eller att ställa upp med ett b-lag.

Visserligen förväntar jag mig inte att Tyskland kommer att spela med sin absolut bästa elva, men jag är helt övertygad om att en tysk elva med ett antal nya namn kommer att göra det extremt svårt för ett Sverige som egentligen också till stor del spelar om någon sorts ära.

För mig är Tyskland fortfarande inte där det givna laget till en VM-titel. Visst, jag kan se laget nå långt men jag ser dem inte som ett lag som faktiskt tar hem titeln i Brasilien.

Det behövs slipning, och sedan lite mer slipning, innan jag är nöjd.

Dessutom, vad vi ska veta inför tisdag är att Tyskland kommer att vilja ställa allting till rätta efter fadäsen i Berlin. Så Sverige kommer inte att kunna gå ut på Friends Arena och kassera in ytterligare tre poäng – dock kanske det finns större möjligheter för det efter dagens resultat.

Annons
Publicerad 2013-10-12 00:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto