Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nytt kontrakt för Löw och Müller ryktas till Barcelona

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Werder Bremen mot SC Freiburg bjuder upp på en intressant duell mellan Robin Dutt, tidigare tränare i Freiburg, och hans ersättare Christian Streich. Streich var nämligen den som satte den sista spiken i kistan på Dutt under hans tid i Leverkusen. På BayArena vann Freiburg oväntat med 2-0 och Dutt fick lämna jobbet. Nu är han i Bremen och de två före detta samarbetande kollegorna (Streich var assisterande tränare till Dutt) suktar båda efter tre poäng i helgen.

En annan intressant duell i helgen är den mellan bröderna Ronny (Hertha Berlin) och Raffael (Borussia Mönchengladbach). Medan Raffael har växt fram till en av Mönchengladbachs viktigaste spelare så har Ronny fått stå lite tillbaka efter en trög start på säsongen. I förra omgången hoppade dock Ronny in i slutskedet mot Hannover och slog till med en wunderbar frispark vilket gjorde att Hertha Berlin fick med sig 1-1 från den matchen.

I mitt tycke blir det en ytterst intressant match på Volkswagen Stadion i Braunschweig där hemmalaget Eintracht ställs mot FC Schalke. Schalke är självklart storfavoriter, men jag skulle inte bli förvånad om Braunschweig lyckas knipa en poäng. Trist för Schalke att Huntelaar är borta resten av hösten, tur i oturen dock att Adam Szalai värvades inför säsongen från Mainz och har stått för en stabil höst i Die Königsblauen.

Annons

I matchen mellan Eintracht Frankfurt och FC Nürnberg så sitter U23-tränaren Roger Prinzen på Nürnbergs bänk då ingen ersättare har hittats till den sparkade Michael Wiesinger. Christian Gross kom klubben inte överens med och jakten går vidare på tränare där flertalet namn nämns, men där ingen känns hetare än den andra just nu. Nürnbergs sportchef Martin Bader har även öppnat för en fortsättning med Prinzen som ”nu har en utmärkt möjlighet, att visa upp vad han går för”.

I dag blev det klart att Joachim Löw blir kvar som förbundskapten till 2016. Hans tidigare kontrakt gällde till 2014 men det har länge ryktats om en förlängning och nu är det klart. Det sägs dock att både Löw och förbundet har möjligheter att bryta kontraktet genom diverse klausuler. Jag står fast vid att han kommer att lämna efter VM i Brasilien, trots denna förlängning. Dock ser jag just nu ingen given ersättare till Löw i fall han skulle sluta.

Annons

Klart blev det också att Hans-Dieter ”Hansi” Flick, just nu assisterande förbundskapten i landslaget, kommer att blir sportchef på det tyska fotbollsförbundet efter VM. Han ersätter Robin Dutt som lämnade arbetet för jobbet som tränare i Werder Bremen. I Flick får förbundet en kunnig person som redan har varit involverad i arbetet kring tysk fotboll och som dessutom planerar att stanna långsiktigt på positionen, till skillnad från sin företrädare Dutt som lämnade efter något år. Flick är ett bra val i mina ögon, då alternativen kändes få.

Det tyska fotbollsförbundet har också skrivit nya kontrakt med Oliver Bierhoff (manager) och Andreas Köpke (målvaktstränare) som gäller till 2016. Bierhoff ryktades bland annat vara intresserad av att ge sig in i rollen som sportchef i någon Bundesligaklubb, men ser nu alltså att stanna ett tag till i rollen som manager för det tyska landslaget.

Annons

Enligt Welt har Thomas Müller varit i kontakt med FC Barcelona. I en spansk fotbollsshow som heter ”Punto Pelota” berättade agenten Fracois Gallardo att Müller ska ha varit nere i Barcelona under ledigheten på landslägret och diskuterat en möjlig flytt till La Sagrada Familia-staden. Gallardo har tidigare visat sig informerad kring Gareth Bale och Gonalo Higuains transfers. Müllers agent Ludwig Kögl förnekar dock all kontakt med den spanska klubben. Och i mina öron låter det helt osannolikt.

Publicerad 2013-10-18 12:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto