Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Viktiga tyska vinster i Champions League

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Borussia Dortmund vinner på Emirates mot Arsenal med 2-1! Härligt, riktigt härligt! Dortmund visade på kvalitet och Lewandowskis avgörande mål var riktigt läckert. Vinsten ger också Dortmund mycket bra chanser att ta sig vidare från gruppen. En poäng hade varit värd mycket, tre poäng är mer än vad man på förhand kunde begära.

Chelsea åkte till Gelsenkirchen där Schalke visade på att fotboll kan spelas utan försvarsspel – men då får man vänta sig en rejäl förlust. Schalke har haft sina problem men förlusten igår sved rejält. Försvarsspelet var katastrofalt, nästan obefintligt och mot Chelsea blir man straffade direkt. Förlust med 0-3 var inte resultatet laget ville ha med sig till Ruhrderbyt som spelas på lördag.

Bayer Leverkusen visade på sin styrka när man slog gästande Shakhtar Donetsk med hela 4-0 och det efter en riktigt bra insats av Sami Hyypiäs lag. Stefan Kießling stod för en bra insats som han krönte med två mål och en assist. Jogi Löws beslut att hålla honom utanför landslaget är inget annat än felaktigt, speciellt när Kießling spelar som han gör just nu.

Annons

Bayern München hade som väntat inga problem med Viktoria Plzen på hemmaplan. Läge efter läge skapades och efter att Franck Ribéry satt 1-0 på straff var det inte längre någon nerv kvar i matchen. Bayern var det bättre laget och trots att man spelade med ytterbacken Diego Contento som mittback, så hade Bayern inte större problem att avfärda det tjeckiska laget utan vann med 5-0.

Alla fyra lag har fortfarande riktigt goda möjligheter att ta sig vidare från sina grupper. Bayer Leverkusens seger mot Shakhtar var en nyckelmatch som de verkligen behövde vinna för att kunna ta sig vidare och det gjorde man, dessutom övertygande. Det kan bli en trevlig Champions League-vår för oss supportrar av den tyska fotbollen.

Inget #Halbzeit idag, men imorgon spelar vi in podcasten och förhoppningsvis dyker den upp under eftermiddagen! Blir nog en del snack om Stefan Kießlings spökmål, Champions League och Ruhrderbyt som spelas på lördag.

Annons

Igår fick jag även medverka i veckans ”Achtung Fussball” som jag antar dyker upp under morgondagen eller på fredag. En mycket trevlig pratstund med Eurosports Christopher Kviborg och Johan Arneng!

Publicerad 2013-10-23 22:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto