Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Korta reflektioner kring landslaget

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Efter lite mer än en veckas uppehåll är jag tillbaka. Renovering av lägenhet plus dubbla arbetspass bidrog till att jag helt enkelt inte kunde slänga in någon text under veckan.

1-1 mot Italien blev det för Tyskland i träningslandskampen. Tyskland stod för en habil insats, men det finns fortfarande mycket att jobba på.

Det stora samtalsämnet är Sami Khediras korsbandsskada som kan göra att han missar VM. Sex månader lyder den officiella rehabprognosen på och det skulle betyda att Khedira är tillbaka bara någon månad innan VM-förberedelserna drar igång. Det matchotränad dessutom.

Det vore ett oerhört stort avbräck om nu Khedira inte kommer att vara med i VM. Statistiskt är det som så att utan Khedira släpper Tyskland in 2.08 mål per match, med honom ligger siffran på 0.95 mål per match. Däremot är det faktiskt just på det centrala mittfältet som Tyskland har ”råd” att tappa en av sina nyckelspelare. Toni Kroos, Sven och Lars Bender är alla tre alternativ till platsen bredvid Schweinsteiger.

Annons

Dessutom finns alltid möjligheten att spela Philipp Lahm som defensiv mittfältare i en eventuell 4-1-4-1-formation. Joachim Löw säger dock att han endast tänker spela så i nödfall, men möjligheten finns i alla fall.

I Khediras frånvaro är det i mina ögon Toni Kroos som ligger närmast till en plats i startelvan. I årets Bayern har han tagit ytterligare ett kliv framåt under Pep Guardiolas ledning och har visat på fina kvaliteter, även i det defensiva spelet. Löw har ett gott öga till Kroos och hans rutin från Champions League är större än tvillingarna Benders.

Med Kroos blir dock ett klart offensivare Tyskland än vad det skulle bli med någon av tvillingarna Bender. Nu ser det ut som om Sven Bender får chansen att spela mot England i morgon och hans styrkor ligger i det defensiva spelet. Det blir helt klart spännande att se vad han kan göra i landslagströjan.

Annons

Mario Götze blev ytterligare ett exempel på att en ”falsk nia” inte är något alternativ till en Klose eller Gomez. Varken Götze eller Özil har lyckats i den rollen i det tyska landslaget och även om Löw envisas med att vilja testa denna tanke så ser jag inte det som något seriöst alternativ i ett eventuellt VM-slutspel.

I morgon är det match mot England och då kommer vi troligen att få se Roman Weidenfeller i mål, vilket blir mycket intressant. Jag kommer att skriva mer om det under morgondagen.

Det blev ingen podcast förra veckan då jag och Andreas inte kunde hitta tid för att spela in den. Förhoppningsvis hinner vi med det denna vecka.

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2013-11-18 10:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto