Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

CL-drömmarna lever

Adam Nilssons Tysklandsblogg

CL-drömmen lever för både Schalke och Dortmund efter gårdagens matcher. Dock genom två helt olika resultat och prestationer.

Schalke åkte till Rumänien med kravet att vinna mot gruppjumbon Steaua. Det lyckades laget inte alls med att göra. Det tycks snarare har varit det motsatta. Steaua var närmast segern och nu får Schalke rikta in sig på en avgörande gruppspelsmatch mot Basel på hemmaplan i Gelsenkirchen. En vinst är ett måste för vidare avancemang.

Dortmund tog i sin tur verkligen chansen och vann mot Napoli med klara 3-1. Jürgen Klopps briljerade stundtals och segern var välförtjänt. Sven Bender började att blöda näsblod som vanligt. Vid en vinst mot Marseille i den sista gruppspelsmatchen är Dortmund klara att gå vidare, vid oavgjort eller förlust måste Napoli ha liknande eller sämre resultat mot Arsenal för att tyskarna ska kunna ta sig vidare.

Annons

I dag kliver in Bayern München in mot CSKA Moskva på bortaplan och man kan inget annat förvänta sig än att det blir lite rotation i Guardiolas startelva för att vila ett antal spelare. CSKA tar Bayern inte lätt på, förutsättningarna är helt annorlunda i Ryssland gentemot mot dem i Tyskland. En vinst skulle betyda att gruppsegern är inom räckhåll.

Bayer Leverkusen möter Manchester United på hemmaplan och det är väldigt viktigt för Sami Hyypiäs lag att åtminstone få med sig en poäng så att man har makten i sina egna händer i den sista omgången. Jag tror att Leverkusen kan ta en poäng mot ett United utan Vidic och van Persie, jag kan även se Leverkusen vinna. Dock ett stort avbräck att Sidney Sam är borta.

Halbzeit är tillbaka. Jag och Andreas har precis spelat in veckans avsnitt i dag och det dyker upp på iTunes i morgon. Vi snackar om toppmatchen mellan Dortmund-Bayern, bedömer höstens tränarvärvningar och snackar lite om Champions League!

Annons

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2013-11-27 13:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto