Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fyra tyska lag i åttondelsfinalen av CL!

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Historia skrevs i går när Borussia Dortmund och Schalke 04 tog sig vidare från sina respektive grupper i Champions League. För första gången sedan Champions League drog igång har alla fyra tyska lag tagit sig förbi gruppspelet och nu väntar åttondelsfinaler för Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen och FC Schalke. Ett tecken i tiden som visar att tysk fotboll just nu är på sin topp.

Det var ingen enkel väg dit för Dortmund. Det krävdes ett otroligt mål av den store BVB-supportern Kevin Großkreutz för att Ruhrlaget skulle få fira det klara avancemanget. Att han föll i skottögonblicket, att skottet inte var särskilt lyckat spelade ingen roll – bollen gick in och det var helt rätt person som fick sätta avgörandet.

Förra året var Dortmund på väg ur i kvartsfinalen mot Malaga men tyskarna klarade sig kvar efter två mål på övertid, varav ett var helt felaktigt då det var solklar offside på Dortmundspelarna. I år lyckades Dortmund nästan med konststycket att göra det lika spännande igen.

Annons

Lewandowski fick öppet mål och sköt utanför. Reus hade en boll i stolpen. Ett tag var det som om fotbollsgudarna hade bestämt sig för att Dortmund inte skulle ha med sig samma tur som förra säsongen men det löste sig till slut och förra årets finalist slutade som gruppsegrare efter att Napoli lyckats vinna mot Arsenal (2-0), men likväl blev italienarna utslagna på målskillnad trots 12 ihopsamlade poäng.

Jag nämnde offsidemål och för den som vill se en rejäl domartavla så rekommenderar jag att söka efter Schalkes 2-0-mål i går som blev helt avgörande för matchen. Fyra Schalkespelare blev ställda i offsideposition men linjedomaren lyckades missa detta och mittbacken Joel Matip kunde enkelt sätta 2-0, helt fri med målvakten.

I övrigt drabbades Schalke av två hårda bakslag då så väl lagkaptenen Benedikt Höwedes som supertalangen Julian Draxler fick kliva av skadade och blir borta resten av månaden. Det betyder att Jens Keller får det ytterligare något svårare att behålla sitt jobb då två vinster i de avslutande två Bundesligaomgångarna för december tycks vara ett måste om jag får tro vad tysk press skriver.

Annons

Keller hade dock tillräckligt med självironi på presskonferensen efter gårdagens match för att kunna säga: ”Nu har jag varit tränare i ett år. Vem hade på allvar trott på det förhand? Troligen bara jag…”

På måndag sker lottningen i Nyon och vilka motståndare som klubbarna kan få står klart. Bayern München kan få Galatasaray, Olympiakos, Milan, Zenit St. Petersburg eller Arsenal. Dortmund kan få Galatasaray, Olympiakos, Milan, Zenit St. Petersburg eller Manchester City. Schalke kan få Manchester United, Real Madrid, FC Barcelona, Paris-Saint Germain eller Atletico Madrid. Leverkusen kan få Chelsea, Real Madrid, FC Barcelona, Paris-Saint Germain eller Atletico Madrid. Mer om bra/dåliga motståndare att få i lottningen tar jag senare under helgen!

En kort passus är att SC Freiburg i kväll kan ta sig vidare i Europa League och därmed göra Eintracht Frankfurt sällskap. Det krävs dock att resultaten går Freiburgs väg om laget inte själva vinner hemma mot Sevilla, vilket blir en tuff match.

Annons

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2013-12-12 11:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto