Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det impotenta Hamburg

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Tipset till omgång 20 blev bra mycket bättre än det innan. Sex av nio matcher prickade jag in rätt segrare på och i en match (Schalke-Hannover) träffade jag även rätt resultat. Det känns ändå som om jag inte är helt ute och cyklar i mina aningar.

Den stora snackisen är dock vad som sker i Hamburg efter ytterligare en bedrövlig insats och en förlust mot Hertha BSC med hela 3-0 på Imtech Arena. Resultatet ledde till att klubbens styrelse igår samlades på smäckra hotell Grand Elysée för att diskutera framtiden och huruvida ordföranden Jarchow, sportchefen Kreuzer och tränaren van Marwijk fortfarande kunde sitta kvar på sina respektive poster.

Efter åtta timmar av diskussioner kom resultatet: ingen lösning hade nåtts. Felix Magaths namn har länge nämnts i ryktesvägarna och vad som kom fram igår var att några styrelsemedlemmar hade hört av sig till den ”diktatorn” Magath för att se om han hade intresse för att kliva in klubben på ett eller annat sätt.

Annons

Det tycks vara så att Magath har varit intresserad av att hjälpa till i klubben som han representerade som spelare mellan 1976 till 1986 och sedan tränare under två år. Men för att få in Magath behövde styrelsen få bort ordföranden Jarchow och sportchefen Kreuzer. För Magath vill först och främst inte vara tränare men skulle kunna tänka sig att ha den rollen under våren om han blir lovad ordföranderollen till hösten – något som styrelsen inte kan lova så klart – och om Oliver Kreuzer inte lägger sig i hans arbete.

Det som krävs för att Magath ska få in sin vilja och sina krav uppfyllda är att åtta av de elva posterna i styrelsen röstar för en sådan lösning. Enligt information till tidningen Die Welt så är fem stycken för att Magath ska få sin vilja igenom; tre stycken från medlemsorganisationen ”Supporters” har ställt sig emot en sådan lösning. De tre kvarvarande rösterna som skulle kunna göra det möjligt för Magath att återvända, hade på söndagen ännu inte beslutat sig, även om de som var för Magath hade räknat med dessa röster.

Annons

Vad klubben nu har kommit fram till är att styrelsen återigen kommer att sätta sig ned under torsdagen för att höra vad de tre återstående medlemmarna har att säga kring detta. Om de inte beslutar sig för Magath kommer Bert van Marwijk att sitta på bänken i lördagens Bundesligamatch mot Braunschweig som just nu är en måstematch utan dess like.

En eventuell lösning sägs Mirko Slomka vara. Slomka som blev sparkad från Hannover under vinterpausen diskuteras som en absolut nödlösning om det skulle bli förlust mot tabelljumbon Braunschweig på lördag.

Van Marwijk skall först förbereda sitt lag inför den tuffa uppgiften i DFB-Pokal där klubben ställs mot Bayern München under veckan för att sedan ta sig an den ännu tuffare och viktigare uppgiften att vinna mot Braunschweig på lördag.

För Jarchow och Kreuzer finns det inte längre något skyddsnät från övriga i styrelsen och detta gör att deras situation är utomordentligt svåra. Jarchow, som har kontrakt till 2015, ser ut att lämna redan till sommaren och den sedan tidigare kritiserade Kreuzer, kan också komma att lämna när Jarchow gör det.

Annons

Vid ett eventuellt byte till Magath är dock inte allt guld och gröna skogar. Man ska inte bortse i från det att faktum att om ett sådant beslut tas, att Magath får ordföranderollen, så var det inget enhälligt beslut från styrelsen vilket fortfarande gör att det finns en oro inom klubben som har funnits där sedan länge.

Jag har länge påpekat bristerna i Hamburgs självbild. En klubb som har pratat och drömt om mer än klubben har varit nära att ens ha. När Bert van Marwijk ersatte Thorsten Fink som tränare under hösten skulle klubben på nolltid lämna bottenstriden för att ta upp jakten på klubbarna i toppen – något som fungerade i ungefär två veckor. Det enda som just nu kan rädda klubben är att de så snabbt som möjligt inser att det enda som finns att rädda kvar är en Bundesligaplats. Annars är jag rädd för att klubben får lämna Bundesliga för första gången i sin historia.

Annons

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-02-10 15:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto