Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EM utan Tyskland - som en toast skagen utan räkor

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Kanonen alla pratar om efter helgen är denna: Hakan Calhanoglus mål mot Dortmund som betydde 3-0 och att Mirko Slomka fick en drömstart på arbetat i Hamburg. Frisparken var pricken över i:et för Hamburg i lördags och för stunden kan laget andas ut efter att äntligen ha tagit poäng igen (innan segern hade laget sju raka förluster på listan).

Betyder segern att vi nu får se Hamburg klättra ytterligare i tabellen? Omöjligt att säga. Jag vet inte riktigt var vi har Hamburg i år. Segern var välbehövlig och extremt viktig, men huruvida Mirko Slomka har fått ordning på Hamburg redan under sin första vecka som tränare är något som känns tveksamt. Det lär svänga om Hamburg under resten av säsongen, var så säkra på det.

På tal om saker som svänger: matchen mellan Nürnberg och Braunschweig blev en ytterst märklig upplevelse. Per Nilsson blev utvisad, Braunschweig tog ledningen, Nürnberg kvitterade och tog ledningen, Braunschweig missade två straffar och Nürnberg missade en straff. 2-1 slutade den otroliga matchen till slut till frankernas fördel och nu har Nürnberg gått från jumboplats till säkrare mark. Gertjan Verbeek må ha en stökig frisyr, men resultaten han har fått i Nürnberg är fantastiska.

Annons

Medan Dortmund och Leverkusen tappade i jakten på Bayern München så visade sydtyskarna upp en fortsatt storslagen form när laget enkelt manövrerade bort Hannover med 4-0 på HDI-Arena i Hannover. Bayern München övertygar och övertygar och kan bli det första laget att säkra Bundesligatiteln redan i mars.

Aldrig någonsin har ett lag haft 19 poängs försprång på serietvåan efter 22 omgångar, vilket Bayern har idag. Aldrig någonsin har ett lag gjort minst två mål under 14 matcher i följd, vilket Bayern nu har gjort. Av alla målskyttar i Bundesliga som har gjort över fem mål, så är Mario Mandzukic den som gjort det mest frekvent (mål var 107:e minut).

Bayern fortsätter att slå rekord efter rekord och det säsongen efter att Bayern slagit rekord efter rekord. Det vi upplever just nu i Bundesliga är en period som kommer att bli historisk på många sätt och vis. Med största sannolikhet lär rekorden som sätts nu hålla sig i många, många år framöver och det är främst Bayern med sina spelare som sätter dessa.

Annons

Idag gjorde Mönchengladbach det dessutom offentligt att Fabian Johnson har skrivit på för klubben och kommer att anlända till klubben i sommar. Vänsterbacken, vars kontrakt med Hoffenheim går ut i sommar, kommer först och främst att kamperade med vår svenske Oscar Wendt om vänsterbacksplatsen i sin nya klubb. Tajmingen att offentliggöra det efter lördagens match klubbarna emellan, var inte särskilt oväntad då det länge ryktats om denna värvning.

Irland, Skottland, Polen, Gibraltar och Georgien – där har ni lagen som Tyskland kommer att möta i EM-kvalet till Frankrike 2016. Tyskarna kan skatta sig lyckliga över den lätta gruppen som laget fick där det framför allt är Gibraltar som har fått många tyskar att höja på ögonbrynen. Denna plats, till stor del ett berg, nere på den spanska sydkusten är första gången med i EM-kvalet och de kommer att spela sina matcher i Portugal. En mumsbit för Tyskland som redan nu kan börja att kolla in var i Frankrike laget ska spendera sin tid under 2016.

Annons

Om nu Tyskland kommer att spela EM. För tyskarna var direkt kritiska mot kommande EM som kommer att innehålla 24 lag och att laget skulle behöva möta just Gibraltar, mest för att det inte kändes tillräckligt seriöst i tyskarnas ögon. Det gick Michel Platini att haja till och säga att tyskarna minst sagt inte behövde medverka, om det nu inte passade. Något som Bundesligabossen Christian Seifert kontrade med att säga att tyskarna kanske skulle skita i det och frågade då retoriskt hur mycket EM skulle vara värt om självaste Tyskland inte skulle vara där. För visst är det så, ett EM utan Tyskland är som en toast skagen utan räkor – helt fel.

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-02-24 21:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto