Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bayern favoriter - Dortmund slår ur underläge

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Intressant lottning fick vi för de tyska lagen i Champions League. Först och främst får vi se en repris på förra årets semifinal mellan Borussia Dortmund och Real Madrid. Då bedömde jag tyskarnas chanser som ganska stora och pratade om ett nästan 50/50-läge, så ser det inte ut idag och det mycket beroende på att Real Madrid känns som ett säkrare lag samtidigt som Dortmunds skadesituation är såpass tuff som den är.

Dortmund kan överraska, sanna mina ord, men i avsaknaden av Subotic, Schmelzer och Gündogan ser utgångsläge mindre lovande ut än vad det hade kunnat göra om dessa spelare hade varit tillgängliga. Dessutom kommer Lewandowski att saknas i det första mötet vilket är ett extremt tungt bortfall.

Real Madrid är för mig större favoriter i år än förra säsongen. Ancelotti har fått det spanska huvudstadslaget att hålla en högre lägstanivå och stjärnorna som kan avgöra finns där. Ronaldo, Bale, Benzema med flera är tuffa att möta och även om Dortmund klarade det bra förra säsongen så tror jag inte på en repris.

Annons

Chans: Real Madrid 70%-30% Borussia Dortmund

Bayern München ställs mot Manchester United och där finns det mycket historia att hämta. Utöver den klassiska finalen 1999 i Champions League så har vi dubbelmötet 2010 i kvartsfinalen då Bayern tog sig vidare med hjälp av bortamål.

I år är Bayern det klart starkare laget och United har haft det svårt under Moyes ledning. Olympiakos skapade problem för britterna som lyckades ta sig vidare genom en 3-0-seger i veckan. Nog hade United hoppats på en bekvämare lottning men nu blir upp till bevis.

United kommer dock inte att vara helt oävna och det finns många extremt rutinerade spelare i laget kvar. De kommer att vilja visa att de kan hävda sig mot fjolårsmästarna och Bayern får absolut inte ta för lätt på sina motståndare. Det råder dock inga tvivel alls för mig om att Bayern är favoriter.

Annons

Chans: Manchester United 35%-65% FC Bayern München

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-03-21 12:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto