Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Durm till landslaget!

Adam Nilssons Tysklandsblogg

”Fan vad tyst det har varit, knäckt efter förlusten i helgen?” Så skulle många kanske kunna tro men så är det faktiskt inte. Jag kunde inte ha unnat Dortmund segern mer efter deras insats i lördags på Allianz Arena. Återigen visade Dortmund sig vara Bayerns absoluta mardrömsmotståndare i München och nu har Bayern inte vunnit hemma mot Dortmund sedan 2010 om jag inte är fel ute.

Det var ingen taktiskt fulländad match från någon sida, men Dortmund hade en klar idé och tanke med sitt spel vilket var den största skillnaden. Dortmund är ett kontringsbaserat lag och mot ett Bayern med bollinnehav passar deras spelsätt perfekt. Jag undrar hur det hade gått om en Lewandowski i form hade spelat från start. Det hade nog runnit i väg bra mycket tidigare än vad det gjorde.

Erik Durm! Vilken insats! Han var strålande mot Real Madrid och plockade bort Robben totalt. Frågan är om han inte är på väg till landslaget. Tyskland saknar en given vänsterback (även om Schmelzer nästan ockuperat den positionen) och Durm skulle passa väldigt bra i Löws landslag anar jag. Ge honom en chans!

Annons

Guardiolas våghalsiga spel med nya startelvor fick sig en rejäl törn. Jag oroade mig tidigt för att det skulle kunna skada lagets rytm och harmoni, något som jag tycker att man har sett tydliga tecken av de senaste veckorna. Nog för att spelarna är utvilade till Champions League, men hur bra såg det egentligen ut mot United om man ska vara helt ärlig? Det var långt i från lagets bästa insats denna säsong i Champions League-spelet. Det blir intressant att se om Guardiola fortsatt kommer att rotera så häftigt som han gjort med spelare i Bundesliga eller om flera av de givna startnamnen kommer att dyka upp oftare nu igen (till skillnad från matcherna mot Hoffenheim och Augsburg).

***

I dag blev det officiellt att Sebastian Rode går till Bayern från Frankfurt efter säsongen. Ingen chock där. Jag kan se honom passa in i Bayern, spelchanserna är dock små på pappret.

Annons

***

Daniel van Buyten ser ut att lämna Bayern för FC Köln. Van Buyten må vara gammal men är fortfarande en solid mittback. Känns som en mycket intressant värvning för Köln som med största sannolikhet spelar i Bundesliga nästa säsong.

***

Barcelona är tydligen intresserade av Jürgen Klopp och Jogi Löw som tänkbara ersättare till Martino. Jag ser inte Klopp i Barcelona, det fungerar bara inte i mina ögon.

***

Tidigare Paderborn- och numera Salzburgtränaren Roger Schmidt sägs ligga högst upp på Eintracht Frankfurts lista över ersättare till Armin Veh. Schmidt är intresserad men det är högst tveksam om Frankfurt vill lägga de €1,5 miljoner som Schmidt kostar att köpa loss från sitt kontrakt med energidrycksklubben från Österrike.

***

Hakan Calhanoglu blir inte kvar i Hamburger SV om klubben åker ut verkar det som, trots nyligen påskrivet kontrakt. Galatasaray har visat intresse tidigare och nu är det Chelsea som jagar den unge turken som är en av de få som har glänst i Hamburg under säsongen.

Annons

***

Och den här bilden är magisk. Klopp kollar tydligen efter spelare i Italien.

Publicerad 2014-04-14 15:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto