Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Löw bjuder på överraskningar

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Jogi Löws 30-mannatrupp till VM är uttagen! Den bjuder på en hel del överraskningar, både i spelare som har blivit uttagna och de som inte har blivit uttagna.

På målvaktsidan är följande tre spelare uttagna:

Manuel Neuer, Roman Weidenfeller och Ron-Robert Zieler

Löw har alltså valt att plocka bort den tidigare så givna andremålvakten René Adler till förmån för Roman Weidenfeller. Zieler har länge stått som trea i landslaget men jag hade nog trott att det skulle bli han och inte Adler som skulle få lämna truppen. Både Adler och Zieler har varit formsvaga under säsongen, i mitt tycke, så jag hade kunnat se andra alternativ för båda. Självklart är det förvånande att inte Marc-André ter Stegen dyker upp i truppen, det hade jag och flera andra trott på.

På försvarssidan är följande spelare uttagna:

Annons

Jerome Boateng, Erik Durm, Kevin Großkreutz, Benedikt Höwedes, Mats Hummels, Marcell Jansen, Philipp Lahm, Per Mertesacker, Shkodran Mustafi och Marcel Schmelzer.

Den största överraskningen är att Erik Durm får möjligheten att visa upp sig inför VM-slutspelet. Beslutet i sig tycker jag är helt rätt. Durm har varit strålande under säsongen och förtjänar verkligen en chans i landslaget. Intressant är också att Großkreutz blir uttagen som försvarsspelare vilket tyder på att Löw ser honom som ett alternativ som ytterback (kanske främst till höger) där han gjort ett bra jobb i Dortmund. Mustafi har jag ytterst dålig koll på men blev ju uttagen till de senaste träningsmatcherna med landslaget och kommer att få ytterligare en chans att visa upp sig. I övrigt är det inga större överraskningar på försvarsfronten.

Annons

På mittfältssidan är följande spelare uttagna:

Lars Bender, Julian Draxler, Matthias Ginter, Leon Goretzka, Mario Götze, André Hahn, Sami Khedira, Toni Kroos, Max Meyer, Thomas Müller, Mesut Özil, Lukas Podolski, Marco Reus, André Schürrle, Bastian Schweinsteiger.

Här hittar vi två rejäla överraskningar i Goretzka och Meyer, inte för att de inte är tillräckligt bra, utan för att de tidigare inte har spelat i landslaget. Däremot extremt kul att de får chansen även om det kanske inte räcker till VM-uttagning. Freiburgs Ginter räknar jag främst som försvarare och är en duktig sådan, ett rejält framtidshopp för Tyskland. André Hahn har haft en strålande säsong i Augsburg och är en värd en chans i landslaget. Sami Khediras betydelse för landslaget och för Löw är extremt stor och så länge han är tillbaka och fullt frisk så är han given i startelvan när Gündogan inte finns tillgänglig. I övrigt är det är det bara en skadad Gündogan som saknas. Jag tycker inte att Podolski har något att tillföra i landslaget längre, men Löw kommer säkerligen att ta med honom till VM trots bristen på speltid och kvalitet.

Annons

På anfallssidan är följande spelare uttagna:

Miroslav Klose och Kevin Volland.

ÄNTLIGEN! Kevin Volland är uttagen och det var på tiden. Fantastisk anfallare som har haft en strålande säsong i Hoffenheim. Han passar som handen i handsken i detta landslag och är en rejäl joker om han blir uttagen till den slutgiltiga VM-truppen. Klose har varit skadebenägen men det är inte konstigt att han är uttagen, detta VM var hans stora mål. Att Gomez saknas är kanske inte någon större chock. Skadefrånvaron har varit hög och han har inte passat in i Löws landslag. Han kommer nog aldrig tillbaka till landslaget under Löws styre om Volland gör bra ifrån sig.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-05-08 14:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto