Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elf der Saison

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Jag hade väl någonstans trott och hoppats på att jag kunde vänta med en ”Elf der Saison” men här kommer den ändå! Det har varit enklare sagt än gjort, många lär inte hålla med om mina åsikter men det är jag van vid så kom med era tankar och kommentarer kring min elva. Tänk på att jag har försökt att sätta ihop en elva som jag tror skulle fungera ihop, inte endast valt ut de elva absolut bästa spelarna. Ni får gärna komma med era förslag också!

Målvakt: Bernd Leno, Leverkusen

Vanligen är målvaktssidan väldigt, väldigt svår att avgöra i Bundesliga då det finns så extremt många duktiga målvakter. I år har jag varit ganska säker under i princip hela säsongen. Bernd Leno har stått för en strålande säsong i Leverkusen. Han har skänkt trygghet åt backlinjen och varit en räddande ängel vid flera tillfällen. Jag hade trott att det skulle ge honom en VM-plats, nu får han nöja sig med platsen som förstemålvakt i mitt ”Elf der Saison”.

Högerback: Philipp Lahm, Bayern München

Att Lahms finns med i de flesta elvorna är ingen större förvåning, men frågan är vilken position man ska sätta honom på. Ja, jag vet att han inte har spelat jättemycket som högerback under säsongen men i mina ögon är det hans position, trots spel på det defensiva mittfältet. Lahm är en av världens mest intelligenta fotbollsspelare och besitter kunskaper som få andra spelare på denna planet gör. Självklart ska han vara med i årets lag.

Annons

Mittback: Sokratis, Borussia Dortmund

Inför säsongen jagade Leverkusen och Dortmund greken Sokratis ihop om att bredda sitt försvar. Dortmund vann dragkampen, något som klubben i efterhand sannolikt är mycket glada för. Sokratis har tagit ytterligare ett kliv från den försvarare som han var i Bremen. Trygg, stabil och framför allt har han lyckats undvika skador – det har gjort honom till en viktig kugge i ett annars skadedrabbat Dortmund. Sokratis förtjänar är att få vara med i årets elva, inte för att han kanske är den mest glänsande mittbacken, men för att gör sitt jobb och det förbannat bra.

Mittback: Matthias Ginter, SC Freiburg

Det blir någonstans lite tråkigt att välja Ginter av den enkla anledningen att många gör det för att han spelar i ett lag som inte gjorde en särskilt bra säsong och man gärna vill ha spelare från många olika klubbar i sin elva. Faktum är att Ginter har gjort det väldigt bra och att det finns många goda anledningar till varför både Bayern München och Borussia Dortmund har velat värva honom. En mittback som kan spela på defensiva mittfältet som har en stor framtid framför sig. Ginter kommer att vara en viktig kugge i tysk fotboll framöver.

Annons

Vänsterback: Ricardo Rodriguez, VfL Wolfsburg

Redan när jag Rodriguez under hans tid i Zürich så blev jag imponerad av hans framfart på vänsterkanten. I Wolfsburg har han förädlat sina kunskaper och är nu en av världens bästa vänsterbackar i mina ögon. Duktig såväl offensivt som defensivt och har en riktigt vass vänsterfot som har bidragit till många mål. Det finns en risk för att han lämnar Bundesliga efter denna säsong, förhoppningsvis blir han kvar, inte minst för Wolfsburgs skull.

Defensiv mittfältare: Daniel Baier, FC Augsburg

Augsburg har stått för en strålande säsong i Bundesliga, sin bästa någonsin och Daniel Baier har varit en av frontfigurerna i detta lag. Baier är spelaren som gör jobbet i det tysta, som kämpar och sliter utan att få särskilt mycket cred för det. I mitt öga har han alltid varit en spelare att räkna med och att en spelare på hans position går en hel säsong utan att missa en match är bara det en bedrift i sig. Baier är hjärtat i Augsburg och hjärtat i mitt ”Elf der Saison”.

Annons

Defensiv mittfältare: Simon Rolfes, Bayer Leverkusen

Om jag pratar om hjärta i Daniel Baier så är det nästan lika mycket i Simon Rolfes. Leverkusens lagkapten har i flera år varit en viktig pusselbit för deras lagbygge och jobbar stenhårt i nittio minuter. Rolfes är ingen elegant spelare men effektiv i vad han gör och kan tillföra i alla lag. Det behöver inte alltid vara särskilt snyggt men vad Rolfes gör tillför alltid i laget. En sådan spelare som har en tendens att vara bra när resten av laget är dåligt.

Högerytter: André Hahn, FC Augsburg

Hahn har på knappt ett års tid gått från att vara ingen till att vara den man pratat om i Bundesliga. I år har han varit strålande och stått för bländande insatser i Augsburgtröjan. Snabb, teknisk och klinisk framför allt är denne Hahn som har varit en av de största anledningarna till varför Augsburg ligger såpass högt upp i tabellen som de gör. Därför blir det också flytt till Mönchengladbach och därför har han också blivit uttagen i den tyska landslagstruppen under säsongen. Hahn förtjänar en plats i årets lag, inget snack om det.

Annons

Offensiv mittfältare: Roberto Firmino, 1899 Hoffenheim

Brassen Firmino är fantastisk att se när han är på fotbollsplanen. Tekniskt extremt begåvad och nu lite slipad av den tyska mentaliteten där hårt arbete är extremt viktigt. Kombinationen av Brasilien och Tyskland har gjort Firmino väl och han har varit en av Hoffenheims ledande stjärnor. Det är inte konstigt att flera toppklubbar har radat upp sig för att värva honom. Inte blev det sämre av hans fantastiska mål mot Braunschweig i den sista omgången. Firmino är min kreatör där på det offensiva mittfältet, en förbannat bra sådan också.

Vänsterytter: Marco Reus, Borussia Dortmund

Nu har Marco Reus återigen imponerat under en hel säsong och bevisat för en hel fotbollsvärld att han kanske är den bäste spelaren i sitt slag. Reus är briljant. Det finns få spelare som har den kombinationen av teknik, snabbhet och mentalitet som Reus har. I ena stunden är han kreativ offensivt för att i nästa sekvens jobba hem stenhårt för att försvara. Han var riktigt bra redan under sin tid i Mönchengladbach men det råder inga tvivel om att han har tagit ytterligare ett par kliv under Klopp i Dortmund. Kanske är han årets bästa spelare i Bundesliga.

Annons

Anfallare: Shinji Okazaki, 1. FSV Mainz 05

”Var är Lewandowski!?”, undrar nog många av er nu. Faktum är att jag hela säsongen har tänkt ta antingen Lewandowski eller Volland, sedan slog det mig att Okazaki är den spelare som imponerat på mig mest när jag sett någon av dessa tre spela live denna säsong. Okazaki har passat perfekt i Mainz och är en spelare som springer kopiösa mängder, dessutom sluter han aldrig springa. I år har han dessutom fått igång målskyttet vilket har gjort honom till en viktigare kugge i Mainz än vad han var i Stuttgart. Jag hade kunnat välja Lewandowski eller Volland, men jag är ganska nöjd med mitt val av Okazaki som spjutspets.

Tränare: Thorsten Lieberknecht, Eintracht Braunschweig

Ja, det får bli Lieberknecht som blir årets tränare. Augsburg Markus Weinzierl var mitt tänkta val men det Lieberknecht har gjort för Braunschweig och den tyska fotbollen i år är imponerande. Han gav ett lag utan chans en faktiskt chans att klara sig kvar i Bundesliga, något Braunschweig var nära att klara av. Han har stått för roande uttalanden och har visat passion i varenda match. Jag förstår att Braunschweig inte vill släppa taget om honom, jag förstår varför Bremen ville ha honom inför säsongen. Lieberknecht har mycket kvar att ge på högsta nivå och jag förväntar mig att vi ser honom där inom inte allt för lång tid.

Annons

Bubblare: Resten av Bundesliga

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-05-14 07:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto