Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya tankar kring kommande BuLi-säsong

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Försäsongen är igång, många av lagen slipar på formen och försöker att spela ihop sitt lag inför den 52:a Bundesligasäsongen. Den 22:a augusti drar det igång igen med en match mellan Bayern München och VfL Wolfsburg.

Nicolai Müller till HSV

Hamburger SV fortsätter att värva intressanta namn. Valon Behrami dök upp från Napoli och nu har även Nicolai Müller skrivit på och lämnar Mainz. Jag pratade om Müller som en tänkbar landslagsman med tanke på hans fina insatser förra säsongen i den röda Mainztröjan. Nu blir det en flytt till klassiska Hamburg som hoppas på att kunna hamna på högre halvan av tabellen denna säsong. Ingen omöjlighet är det om ni frågar. Det blir intressant att se vad Slomka kan göra med detta lagbygge.

Bayern upprör – som vanligt

Att Bayern München har en vana att röra upp känslor är ingen nyhet. Nu är det hela den här Reus-sagan som återigen kommer upp på agendan efter att Karl-Heinz Rummenigge i en intervju med Die Welt uttalat sig om Dortmundspelaren. Där sa Rummenigge att han trodde att Dortmund skulle få svårt att behålla Reus med tanke på det stora intresset kring spelaren. Men framför allt rörde Rummenigge upp känslor genom att uttala sig kring prislappen på spelaren. Det har länge sagt att Reus har haft en utköpsklausul på 35 miljoner euro, Rummenigge påstod dock att den låg på dryga 25 miljoner euro. Detta fick framstående personer i Dortmund att blir rejält irriterade. Det är inte första gången som Rummenigge uttalar sig kring saker som rör Dortmund. Relationen klubbarna mellan har varit rejält infekterad sedan Götze-affären, något som inte blev bättre efter att Bayern även gjorde klart med Lewandowski. Nu är det inga tvivel om att Bayern försöker att skapa oro i Dortmundlägret, samtidigt som klubben självklart är intresserade av den tyske landslagsmannen Reus. Arsenal sägs dock ligga ”först” i jakten, även om det ska tas med en nypa salt. Reus kommer att vara en Dortmundspelare denna säsong, frågan är hur det ser ut nästa säsong.

Annons

Kommer Romeu lyfta Stuttgart?

Vad jag minns nämndes Oriol Romeu som en jättetalang redan under sin tid i Barcelona. Chelsea plockade in honom men där lyckades han inte ta det kliv som många hade hoppats och trott på. Nu har Stuttgart lyckats låna in den spanske mittfältaren och förväntningarna är höga. Romeu ska leda Stuttgarts mittfält och vara deras klippa. Jag vet faktiskt inte jättemycket om Romeu, men känslan är att det är ett riktigt bra lån.

Hittar Schaaf rätt i Frankfurt?

Thomas Schaaf är en rutinerad tränare, men uppgiften att leda Frankfurt till säker mark är inte enkel. Flertalet tunga spelare har lämnat (Schwegler, Jung, Rode) och på nyförvärvssidan är det inte extremt övertygande. Visserligen är det ett antal intressanta namn med Bundesligarutin (Hasebe, Valdez, Chandler, Ignjovski) och därtill en intressant anfallare i Haris Seferovic. Schaaf vet vad som krävs men frågan är om spelarmaterialet räcker till. Visst, det finns lag som ser svagare ut på pappret (Freiburg och Paderborn tänker jag främst på) men jag kan inte riktigt placera Frankfurt just nu i en tabell.

Annons

Min ”tippning” i ny tappning?

Förra säsongen tippade jag sluttabellen i ett antal inlägg där jag igenom lag för lag (eller försökte, mot slutet blev det knappt om tid och jag fick kritik då jag fortfarande tippade efter säsongen dragit igång). I år planerar jag att göra en annan form av ”tippning”. Eftersom att jag tycker att det är förhållandevis tråkigt att tippa placeringar så funderar jag snarare på att tippa efter ”område”. Det vill säga att jag tar upp, låt säga fyra lag, som jag tror kommer att hamna inom ett visst område i tabellen. Istället för att tippa alla platser för sig, så tippar jag vilka fyra lag som kommer att vara med i bottenstriden eller liknande. Vad tror ni om det? Jag kan självklart göra en tabelltippning också, men först och främst rikta in mig på vilka lag som är med i olika ”strider”.

Annons

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-08-07 13:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto