Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Omgångens lag

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Ett nytt segment i bloggen startar med denna omgång och det är ”omgångens lag”. Det är inga överraskningar utan omgångens lag kommer jag att komma med efter varje omgång och kommer att innehålla en startelva samt tränare. Det blir ett sett för mig att ge utrymme för spelare som vanligtvis inte nämns i bloggen, dessutom blir det något för er läsare att diskutera och komma med åsikter. Jag tror att det blir bra!

Målvakt: Ralf Fährmann, Schalke 04

Det var inte målvakternas omgång men Fährmann stod för en stabil insats i den viktiga matchen mot Bayern München. Utan Fährmanns starka inledning hade Schalke fått svårt att ta poäng och han spelade stabilt under hela matchen.

Vänsterback: Ricardo Rodriguez, VfL Wolfsburg

Rodriguez insats mot Frankfurt var nästintill fläckfri. I en match där Wolfsburg hade större delen av bollinnehavet och gång på gång gick offensivt, så kom schweizaren till sin rätt och Frankfurt hade svårt få tag i honom under matchen.

Mittback: Uwe Hünemeier, SC Paderborn

Paderborn lyckades med bedriften att nolla Hamburger SV på bortaplan och utan lagkapten Hünemeier hade det inte gått. Mittbacken lugnade ned sitt försvar, fick det att hålla ihop och visade att han är en riktig ledare.

Annons

Mittback: Dominic Maroh, FC Köln

Att Kölns försvar var bra i 2. Bundesliga och släppte in rekordfå antal mål förvånar mig inte när jag ser till deras inledning i Bundesliga. Mittbacken Maroh har varit en klippa där i försvaret och imponerar stort, något han gjorde även i matchen mot Stuttgart.

Högerback: Miso Brecko, FC Köln

Den slovakiske ytterbacken har varit en viktig del av Köln redan sedan 2008. Det har gått lite upp och ner för Brecko men mot Stuttgart visade han upp sina bästa sidor och stod för en imponerande insats.

Innermittfältare: Sebastian Rode, FC Bayern München

Att Bayern har med ett nyförvärv i omgångens lag är inte förvånande. Att det är Rode och inte Alonso är nog mer förvånande. I mina ögon var Rode den som stod ut mest på mittfältet mot Schalke och var konstant i rörelse, satte press på Schalke i uppbyggnadsfasen och imponerade stort.

Annons

Innermittfältare: Roman Neustädter, FC Schalke 04

Inbytt i den 40:e, likväl är Neustädter med i omgångens elva och det för att han stabiliserade upp Schalke och bidrog till att dem kunde ta sig tillbaka in i matchen. Neustädter var stark och gjorde det svårt för Bayern att hitta ytor mellan Schalkes försvar och mittfält.

Högerytter: Karim Bellarabi, Bayer 04 Leverkusen

Bellarabi trodde många skulle få lämna Leverkusen inför säsongen, trots att han imponerat under sitt år som utlånad till Braunschweig. Den nye tränaren Roger Schmidt gillade dock vad han såg i Bellarabi som gjorde det svårt Hertha Berlins försvar i lördags. En explosiv ytter som Hertha aldrig fick kontroll på, dessutom gjorde han mål.

Offensiv mittfältare: Hakan Calhanoglu, Bayer 04 Leverkusen

Calhanoglu har hittat rätt i Leverkusen. Mot Hertha låg han bakom mycket i det offensiva spelet och stod bland annat för assist till två av Leverkusens fyra mål. Han har redan växt fram till en viktig pjäs och kommer att ta ytterligare kliv under säsongen.

Annons

Vänsterytter: Marco Reus, Borussia Dortmund

Alla lag i världen skulle sakna en spelare som Marco Reus, för det är en spelare som alltid bidrar med något extra. Mot Augsburg var Reus på lekhumör och gjorde lite som han ville på planen. Då är han fortfarande inte nära toppform.

Anfallare: Elias Kachunga, SC Paderborn

Kachunga är inte den typiske målskytten som gör 15 mål per säsong, åtminstone inte tidigare. I år har redan hunnit med att göra två på sina två första matcher och mot Hamburg hade det gått och väl kunnat bli fler än ett mål. Ett konstant hot mot Hamburgs försvar under matchen och är med all rätt med i veckans elva.

Tränare: André Breitenreiter, SC Paderborn

Paderborn ska inte kunna spöa något lag sett till förutsättningarna – det är åtminstone känslan. Mot Hamburg spelade Paderborn fläckfritt försvarsspelet och var sylvassa i kontringarna, till Hamburgs stora förtret. Paderborn gjorde knappt ett enda taktiskt fel på nittio minuter och Breitenreiter har redan visat prov vilken ”fingerspitzengefühl” han har. Starkt!

Annons

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-09-01 08:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto