Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bra grejer på gång

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Jag vet att jag var dålig på att svara kring mitt jobb på Eurosport så jag tänkte berätta lite kort här vad jag ska göra. Som många av er säkert har sett så gör Eurosport en storsatsning på Bundesliga och EM-kvalet den kommande säsongen. Det betyder för Bundesligas del att varje lördag så kommer det att vara en studio bunden till matchen 15.30, och även den 18.30 vid vissa matcher. Bland annat Johan Mjällby kommer att agera expert, Niklas Jarelind kommer att kommentera, samtidigt som de gamla namnen finns kvar.

För egen del så kommer jag att hjälpa till med produktionen. Ordna fram info kring matcherna, till viss del ser över innehållet i sändningarna och så vidare. Hittills har jag mest jobbat med måndagens EM-kvalsändning där vi på Eurosport kommer att vissa Ryssland-Liechtenstein följt av Schweiz-England.

Vi är ett stort team som jobbar med sändningarna och magkänslan säger att det kommer att bli riktigt bra, men att det behövs tid för att allt ska sätta sig. Så jag skulle absolut hålla ett ögon på Eurosport-sändningarna under kommande säsong som kommer att göra Bundesliga ännu mer attraktivt för dess svenska följare.

Annons

***

Angående sändningarna på måndag så kan jag utlova en vass uppställning i studion. Matchen Schweiz-England lär bli en höjdare.

***

Att Bastian Schweinsteiger är ny landslagskapten förvånar mig inte särskilt mycket. Valet är i mångt och mycket logiskt, även om det känns som en kortsiktig lösning. Schweinsteiger var vice-kapten bakom Lahm, visade under hela VM-turneringen att han kan leda Tyskland framåt och är dessutom – vilket är viktigt att påpeka – en Bayernspelare. Jag tror att en spelare som Mats Hummels, som kändes som en het kandidat, föll bort bland annat för att han är en Dortmundspelare. Det är ”bekvämare” att ta en Bayernspelare. Med det inte sagt att Schweinsteiger fortfarande var det bästa valet, det underlättade bara ytterligare en aning.

***

Att Thomas Schneider kliver in som assisterande förbundskapten får däremot ses som en rejäl överraskning. Jag hade inte sett hans namn nämnas överhuvudtaget i denna diskussion innan och hade inte haft en tanke på att det kunde bli han. Schneider har ett bra facit som ungdomstränare, känner Löw sedan deras gemensamma tid i Stuttgart och sägs påminna mycket om Hans-Dieter Flick som han ersätter. Hans facit i Bundesliga är dock inte lika imponerande då han fick lämna Stuttgart i våras efter en usel vår. Intressant val, blir helt klart spännande att följa.

Annons

***

Fick igår hem boken ”Herr Guardiola” som är skriven av den spanske journalisten Marti Perarnau. Boken behandlar Guardiolas första år i Bayern München där Perarnau har fått följa hans arbete på nära håll och fått exklusiva intervjuer med bokens huvudperson och nära människor kring Guardiola. Inledningen, har läst dryga 20 sidor, bådar gott. Förhoppningsvis blir det mer intressant ju längre man kommer. Finns än så länge bara på tyska av vad jag vet, ska även släppas på spanska men vet inte om den dyker upp på engelska.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-09-03 10:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto