Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premiärlördag med Sydderby!

Adam Nilssons Tysklandsblogg

En ny Bundesligahelg väntar och vi är i full gång på Eurosport med att ordna upp inför lördagens Bundesligastudio. En premiär i sammanhanget där vi kommer att visa Bayern München mot VfB Stuttgart, ”Südderby” direkt alltså med andra ord. Vi hade inte kunnat hoppats på mer och jag är helt övertygad om att det kommer att bli bra.

Med oss i studion har vi rutinerade Johan Arneng samt nykomlingarna Petronella Ekroth och Johan Mjällby som programleds av Christopher Kviborg. Niklas Jarelind och Rami Shaaban kommer att kommentera matchen och jag tycker att det känns riktigt lovande.

Vi håller att på förbereda oss rejält för att verkligen starta av den nya satsningen med Bundesligastudio på lördagar på bästa möjliga sätt! Kul som fasen ska det bli i alla fall! 15.00 på lördag sätter vi igång och 17.30 avslutar vi sändningen.

***

En annan mycket intressant match är den mellan de båda nykomlingarna SC Paderborn och FC Köln. Båda har samlat ihop fyra poäng efter två omgångar och det är faktiskt första gången i historien som två nykomlingar har spelat de två första omgångarna utan att ha kasserat en förlust.

Annons

Det är två helt olika världar som vi möts av. Klassiska och stora Köln mot det lilla och ”fattiga” Paderborn som gör sin första säsong i Bundesliga någonsin. Det är två klubbar som spelar på samma fotbollsplan, men inte ekonomiskt och historiskt.

Det är två lag som i mina ögon främst har imponerat defensivt. Köln har fortsatt med sitt fantastiska försvarsspel från 2. Bundesliga och har ännu inte släppt in ett mål i årets Bundesliga. Paderborn släppte in två mål i premiären mot Mainz men var sedan helt omöjliga att forcera för Hamburg i den andra match som Paderborn vann med hela 3-0 uppe i Hamburg.

Jag har stora förhoppningar på att det kommer att bli en bra fotbollsmatch, även om det möjligtvis inte blir så målriktat som tyska matcher oftast brukar vara.

***

För er som är riktigt sugna på offensiva så är Hoffenheim mot Wolfsburg mitt tips. Jag skulle tro att det kommer att kunna rinna iväg där. Båda två lagen vill spela offensiv fotboll och Hoffenheim på hemmaplan brukar vara en rejäl målgaranti!

Annons

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-09-11 11:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto