Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Freiburg mot Hertha - bortalaget med ett bra facit

Adam Nilssons Tysklandsblogg

 

Ikväll drar den fjärde omgången av Bundesliga igång. Matchen mellan SC Freiburg och Hertha Berlin är ett möte mellan två lag som endast lyckats knapra ihop varsin poäng på tre matcher. I Freiburg manas det till lugn, i Berlin börjar orosklockorna att ringa.

 

Ingen ny situtation för Freiburg

 

Freiburg har haft för vana att inleda Bundesliga rent utsagt dåligt. På de senaste sex säsongerna har klubben hela fyra gånger haft en poäng efter de tre inledande omgångarna – men i slutändan har klubben aldrig åkt ut. Ofta har det i Freiburgs fall handlat om förändringar i startelvan. Klubben har tappat viktiga spelare till större klubbar, varit tvungna att ta in flera mer okända namn och sedan behövt tid för att spela ihop dessa. Riktigt så extremt som förra säsongen, då klubben i princip förlorade hela sin stomme har det inte varit i år, men för försvaret har det varit en rejäl omställning eftersom att såväl målvakten Oliver Baumann som mittbacken Matthias Ginter lämnat. Försvaret är något som tränaren Christian Streich har behövt arbeta mycket och fortsatt behöver lägga stor energi på.

Annons

 

Hertha är fysiskt svaga

 

Hertha Berlins start har varit allt utom den som klubben hade hoppats på. Försvarsspelet har varit under all kritik och klubben har redan släppt in nio mål på de tre första omgångarna, varav åtta av dessa har fallit i andra halvlek. Jos Luhukay pratade mycket om hur klubben skulle vara förberedda på den fysiska ansträngning som Bundesliga betyder när klubben var nykomlingar förra säsongen, något som han även har påpekat i år men till skillnad från förra säsongen så har laget inte varit i närheten av förra årets resultat när det kommer till orken. Hertha är det lag som hittills har snittat kortast antal kilometer per match vilket inte alls fungerar i Luhukays fotbollstänk. Spelarna behöver ta fler löpningar, vara aggressivare i pressen för att Luhukays taktiska tänk ska fungera – något som just nu är långt borta.

Annons

 

Historien talar mot Hertha

 

Om Freiburg inte hade några poäng med att inleda säsongen med en poäng efter tre matcher så råder inte samma positiva historia för Hertha Berlin. Senast huvudstadslaget startade med en poäng på de tre första matcherna så åkte laget ur. Det var säsongen 1990/1991 då laget som nykomling direkt åkte ur igen. Under den säsongen gick Hertha igenom tre olika tränare, bland annat den nuvarande Bochumtränaren Peter Neururer försökte att rädda laget utan att lyckas. Hertha vill inte att den historien ska upprepa sig.

 

Hertha med bra facit mot Freiburg

 

Mitt i allt det negativa finns det dock en positiv sak som Herthafansen kan ta med sig, och det är hur laget har presterat mot Freiburg på bortaplan tidigare. På de nio bortamatcher som klubben har spelat mot Freiburg så har Hertha endast inkasserat en förlust. Hela sex gånger har Hertha vunnit mötet och två matcher har slutat oavgjort. Hertha har ett tungt facit i Bundesliga på senare tid och har endast vunnit en av de senaste femton matcherna i Bundesliga, men mot Freiburg hoppas Hertha på att den positiva trenden i detta möte kan fortsätta.

Annons

 

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-09-19 12:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto