Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tuff lottning för de tyska lagen i Europa

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Lottningen till Champions League blev långt ifrån lyckosam för de fyra tyska lagen. I Europa League blev det också tufft motstånd för de två tyska lagen. Men hoppet är det sista som överger människan.

Bayern München vs. Shakhtar Donetsk

En av titelfavoriterna fick ett klart överkomligt lag i form av ukrainska Shakhtar. Bayern var nöjda och även om man är medvetna om att Donetsk har erfarenhet från Champions League-slutspel förut så finns det inget som talar emot Bayerns chanser. Solklara favoriter i detta dubbelmöte och jag förväntar mig ett enkelt avancemang.

Chans till avancemang: 95%

Borussia Dortmund vs. Juventus

Annons

Svår lottning för ett formsvagt Borussia Dortmund. Presidenten Watzke bedömde chanserna som 50-50 och jag tror att chanserna är bra, förutsatt att Dortmund har full trupp vid matcherna. Men klart är att Dortmund kommer att lägga mer energi på att ta sig uppåt i Bundesliga än att avancera i Champions League, vilket är till deras nackdel. Det blir tufft, riktigt tufft.

Chans till avancemang: 50%

Bayer Leverkusen vs. Atlético Madrid

Leverkusen hade i princip inte kunnat få en enkel lottning och med Atlético Madrid får man förra årets finalist. Det blir oerhört tufft för Leverkusen som blandar och ger. En bra dag har Leverkusen chansen, en dålig dag så kommer Atlético att vinna med ett antal bollar. Chanserna är oerhört små för Leverkusenavancemang i mina ögon.

Chans till avancemang: 10%

Schalke 04 vs. Real Madrid

Annons

Gelsenkirchenlaget fick värsta tänkbara lottning i Real Madrid. Jag kan egentligen inte se något som talar till Schalkes fördel och det är risk för att uttåget blir oerhört smärtsamt. Real Madrid är klart bättre än Schalke och med tanke på att Di Matteo inte fick ihop Schalkes defensiv mot Chelsea så är jag orolig för att vi får se liknande siffror mot Real Madrid.

Chans till avancemang: 5%

Borussia Mönchengladbach vs. Sevilla

Mönchengladbach är bra men orutinerade i sådana här sammanhang och fick en tuff lottning i Sevilla. De regerande mästarna har varit med om det här förut och vet vad som gäller. Gladbachs brist på rutin svider i detta fall, men chansen finns där om tyskarna får allting att klaffa. Sevilla dock favoriter till avancemang.

Chans till avancemang: 30%

VfL Wolfsburg vs. Sporting CP

Annons

Även Wolfsburg fick en tuff lottning portugisiska Sporting. Mönchengladbach som har en riktigt bra höst bakom sig i Europa League får nu ett lag som slutade trea i sin Champions League-grupp. Wolfsburg har dock alla chanser att ta sig vidare från detta möte, om Schalke klarade av att besegra Sporting så klarar garanterat Wolfsburg av det.

Chans till avancemang: 50%

 

SUPERMISS AV MIG! Skrev fel lag på Europa League, ber om ursäkt för det!

Publicerad 2014-12-15 15:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto