Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Malandas död kommer som en chock

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Nyheten att Junior Malanda omkommit i en bilolycka slog ned som en chock idag. 20-åringen omkom på autobahn på väg tillbaka till Wolfsburg. Under kvällen skulle han och laget resa till Sydafrika på januariläger. Malanda blev 20 år.

Den belgiske mittfältaren har under hösten spelat tio matcher för Wolfsburg i Bundesliga. Mest ihågkommen under hösten blev han för sina missar, speciellt den i premiären mot Bayern München då han missade helt öppet mål från inget avstånd alls.

I Wolfsburg sågs Malanda som ett stort framtidshopp som med tiden skulle komma att diktera mittfältet. Stortalangen skulle var tänkt att ta över den dagen då Luiz Gustavo skulle tänkas kunna lämna för större uppgifter. Men nu blir det alltså inte så.

Annons

För övriga laget som väntade förgäves på Malanda på flygplatsen i väntan på avfärd till Sydafrika kommer beskedet som självklart som en chock. Ett otroligt jobbigt besked att åka iväg med och träningslägret i Sydafrika kommer att få en helt annan skepnad.

Wolfsburg, som just nu parkerar på andra plats i Bundesliga, har haft sin framgångsrikaste  höst i sin klubbhistoria. Siktet har varit inställt på Champions League och så kommer det fortfarande att vara. Förhoppningsvis kan klubben hitta rätt mentalt och kanalisera energin på rätt saker. Det vore fint om klubben kunde tillägna en topplacering Malanda.

EDIT: Tankarna går självklart även till Malandas familj och bekanta i en stund som denna.

Uppdatering Lördag 22.41

På lördagskvällen kom ett uttalande från Wolfsburgs sportchef Klaus Allofs om Malandas bortgång:

Annons

”Vi är alla djupt bestörta och kan knappt fatta ord för vår bestörtning. Vi har alla älskat honom. Han vore den goda själen i vårt lag och en levnadsglad människa. Utöver det var Junior en fantastisk fotbollsspelare som stod i början av sin utveckling. Vi kan fortfarande inte förstå att han inte är med oss. I denna svåra stund är våra tankar hos hans familj och anhöriga.”

Utöver det har ett stort antal tyska klubbar och framstående fotbollsspelare twittrat ut sin bestörtning är Malandas bortgång.

Publicerad 2015-01-10 19:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto