Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kölns höst: plus och minus

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Efter en positiv inledning tappade Köln mark i tabellen mot slutet av serien. Återkomsten i Bundesliga har inte gett sken av nya stordåd, men har varit habil och ett tecken på att klubben på allvar kan komma att etablera sig i den tyska högstadivisionen igen.

Höstens tre plus

Defensiv

Med 2. Bundesligas bästa försvar gick Köln upp i högstadivisionen. Det försvaret har fortsatt varit framgångsrikt även i Bundesliga och spelare som Maroh och Wimmer har varit pålitliga även den här säsongen. Då har vi inte ens nämnt vänsterbacken Hector som har gått och blivit landslagsman på köpet. Försvaret är en stor anledning till varför Köln undvikit bottenstriden under hösten.

Annons

Peter Stöger

Den österrikiske mästartränaren valde att flytta till Tyskland för att möjligheterna i Bundesliga var klart större än de han hade i Austria Wien. I Köln har Stöger byggt ett bra fotbollslag med inriktning på defensiv kvalitet som har tagit stora steg på förhållandevis kort tid. Stöger har varit viktig för etablerandet av klubben i Bundesliga och han ger ett lugnt, harmoniskt intryck som speglar av sig på spelarna.

Timo Horn

Den talangfulle målvakten Timo Horn har infriat alla förväntningar. Med sina sex hållna nollor har 21-åringen varit en av höstens bästa målvakter i Bundesliga. Horn har ryktats till flera av de större klubbarna i Tyskland och även utomlands, men han beslutade sig för att skriva på ett nytt kontrakt i Köln och jag tror att det var helt rätt beslut. Han är en kommande storstjärna.

Annons

Höstens tre minus

Anfallarna

Anthony Ujah har ännu inte nått upp i den form som många hade hoppats på. Med sina sex mål är han bäst i Köln, men fortfarande är den siffra en aning för låg. Nyförvärvet Simon Zoller har inte heller han imponerat. Dessutom har rutinerade Patrick Helmes inte blivit kvitt sina skadebekymmer och det är tveksamt om han någonsin kommer tillbaka. Anfallsspelet har inte varit bra i Köln under hösten och är något som man behöver få ordning på.

Nyförvärven

Precis som många nykomlingarna valde Köln att ta in ett gäng spelare för att snabbt kunna etablera sig i Bundesliga. Det blev inte några större namn, men likväl spelare som visat på kvalitet i sina tidigare klubblag. Men nyförvärven har inte tagit chansen i Köln. Spelare som Kevin Vogt, Simon Zoller och Yuya Osako har långt ifrån imponerat

Annons

Sista kvarten

”Öka takten sista kvarten, Tidaholm!” skanderas alltid på Hammarbys hemmamatcher när minut 75 drar igång. Efter den delen handlar det om att kämpa tills benen knappt orkar mer. För Köln har den sista kvarten varit nattsvart den här hösten. Med åtta insläppta mål och endast ett gjort mål har klubben tappat rejält många poäng just i slutskedet. Något som inte håller om klubben vill ta sig högre upp i tabellen.

Om jag fick ge Köln en julklapp skulle det vara…

…en målskytt

Köln saknar en renodlad målskytt som gör 15-20 mål per säsong. Ujah har det inte i sig, inte heller Zoller har det i sig. Patrick Helmes hade kunnat göra det men hans karriär är nog över på grund av alla skador. Där bakom finns det inte mycket att ta av och jag hade önskat mig en Huntelaar-typ i Köln.

Publicerad 2015-01-15 15:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto