Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Frankfurts höst: plus och minus

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Trots flera tapp på nyckelspelare så har den nye tränaren Thomas Schaaf fått ordning på Eintracht Frankfurt. Efter en höst där laget blandat och givit återfinns klubben på 9:e plats i tabellen, vilket får ses som en stark prestation sett till förutsättningarna.

Höstens tre plus

Alexander Meier

En gång i tiden sågs Alexander Meier som en av Tysklands största talanger. Men hans brist på mental styrka och att han i början av sin karriär var skadedrabbad förstörde hans drömmar om att nå hela vägen. Fortfarande är han en fotbollsspelare och under hösten har han varit en av Bundesligas bästa. Med sina 13 mål leder han skytteligan och Meier har bevisat att han fortfarande har mycket att ge. ”Jag kan spela tills jag är 40 år”, sa den 32-årige Meier häromdagen och som det sett ut under hösten så vore det härligt att få se en 40-årig Meier stänka in mål i Bundesliga.

Annons

Nybyggandet

Inför säsongen tappade Frankfurt tränaren Armin Veh, nyckelspelare som Sebastian Jung, Pirmin Schwegler och Sebastian Rode – in kom Haris Seferovic, Aleksandr Ignjovski, Makoto Hasbete med flera. Uppförsbacken hade knappast kunnat vara mycket större för Thomas Schaaf när han tillträdde sitt nya jobb men han har fått ihop ett lag som trots sina brister har gjort det bra. Lägg då till att Zambrano, Trapp med flera gått skadade och inte kunnat spela under hösten vilket har försvårat situationen mer. Det är faktiskt väldigt imponerande att Frankfurt återfinner sig på en stabil tabellplats efter halva säsongen.

Teamgeist

Eintracht Frankfurt är årets Hoffenheim. Ett lag som gör massvis med mål framåt, släpper in massvis med mål bakåt men ändå hållet huvudet över vattenytan. Frankfurt ger aldrig upp och spelarna kämpar in i det sista. Det finns en rejäl laganda bland spelarna som gör att de klarar av att hantera svåra situationer och komma ur dessa på ett framgångsrikt sätt. Det är något som har präglat Frankfurts höst.

Annons

Höstens tre minus

Försvaret

Med 34 insläppta mål är Frankfurts försvar ett av Bundesligas sämre. Ofta har det sett skakigt ut längst bak och många mål har släppts in på grund av individuella misstag. Självklart har skadorna på Zambrano och Trapp varit avgörande för detta, men det är många som inte dragit sitt strå i stacken vilket har lett till denna situation.

Instabilitet

Eintracht gör många mål framåt men släpper in en hel del mål bakåt. Det stora problemet för Frankfurt är förmågan att kontrollera en matchbild och att hantera motståndarna under 90 minuter. Tydligast blev det i hemmamatchen mot Stuttgart där Frankfurt gick från ledning 1-0 till underläge 1-3. Sedan vände man på steken och hade ledningen med 4-3 för att förlora matchen med 4-5. Det får bara inte ske och är något man måste få ordning på.

Annons

Skadeläget

Kevin Trapp, Carlos Zambrano, Constant Djakpa med flera har gått skadade under hösten vilket har lett till att Thomas Schaaf har fått växla om rejält i sina laguppställningar. Tre olika målvakter har använts under hösten och en ny har värvats in under vintern. Totalt 25 olika spelare har använts under hösten vilket är på tok för många. Skadorna har varit tuffa för Frankfurts höstresultat och är något klubben förhoppningsvis slipper under våren.

Om jag fick ge Frankfurt en julklapp skulle det vara…

…kontraktsförlängningar

Bastian Oczipka och Carlos Zambrano sitter på utgående kontrakt. Förstemålvakten Kevin Trapp sitter på en låg utköpsklausul. Frankfurts sportchef Bruno Hübner behöver agera och förlänga med flera spelare i truppen för att skapa bättre förutsättningar för framtiden.

Publicerad 2015-01-21 20:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto