Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wolfsburg krossade Bayern och är nu ledande i jakten

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Bundesliga rivstartade våren med att tabelltvåan Wolfsburg vann mot tabellettan Bayern München. Avståndet mellan lagen är trots det hela åtta poäng, men vinsten var viktig för hela ligan.

Det är viktigt att fastslå att Bayerns förlust igår inte förändringar särskilt mycket när det kommer till vilka som vinner Bundesliga. ”Der Rekordmeister” går inte att stoppa i år. Münchenlaget är helt enkelt för bra och har fortfarande ett för stort försprång för att de övriga lagen ska kunna ikapp.

Förlusten var säsongens första i Bundesliga för Bayern. Det är långt i från otroligt att blir det också den enda. Förra säsongen blev det två förluster för Bayern på 34 matcher, säsongen innan dess endast en. Det finns helt enkelt inte mycket som talar för att Guardiolas lag helt plötsligt skulle börja förlora utav bara farten, snarare kommer en snabb motreaktion och jag skulle inte vilja vara i Roberto di Matteos kläder på tisdag.

Annons

Vad förlusten dock ger de övriga lagen i Bundesliga är hopp. Det ger hopp om möjligheten att besegra giganterna från München som under hösten var helt oslagbara. Tränarna behöver inte gå in med tanken på att det endast handlar om att undvika en rejäl förlust utan att chansen finns till poäng när man ställs mot de regerande mästarna.

Det var precis en sådan start på våren Bundesliga behövde. Förlusten ger eko. Den sänder signaler om att inget möte är avgjort på förhand, inte ens mot självaste Bayern München. Klubbarna och supportrarna hade inte kunnat önskat sig mer av omstarten.

Wolfsburg är jägarna

I och med segern så etablerar sig Wolfsburg som det lag som främst jagar Bayern på savannen. Det krävdes en plan som påminde om den som Real Madrid utövade Champions League-semifinalen förra säsongen. Det krävdes dessutom fyra klassavslut för att fälla världens bäste målvakt i Manuel Neuer.

Annons

Kontringarna blev Bayerns fall och Wolfsburg visade och bevisade att de vet hur de ska agera när de inte är favoriter och när de inte förväntas styra matchen. Dieter Hecking hade läst på inför och listat ut hur hans lag skulle agera för att få Bayern på fall och han gjorde det med en enorm ”fingerspitzengefühl”.

Även om årets toppstrid är avgjord så kommer Wolfsburg att vara det lag ligger bakom i tabellen. De har spelarna sedan innan för att klara av det och med en André Schürrle på väg in spänner Wolfsburg redan nu bågen rejält inför nästa säsong.

De trettio miljoner euro som klubben slänger upp – en siffra som får många att fundera över hur samarbetet med Volkswagen ser ut – för att locka den tyske landslagsmannen till Tysklands Detroit är en tydligt statement för framtiden.

Det är inte längre Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen eller Schalke 04 som ska utmana Bayern om titeln som Tysklands bästa lag – det är Wolfsburg och det blir mycket intressant att se hur långt deras projekt kan nå.

Annons
Publicerad 2015-01-31 12:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto