Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inga överraskningar i Löws trupp

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Igår presenterade Joachim Löw landslagstruppen inför hemmamötet med Polen och bortamötet med Skottland. Det bjöds inte på några större överraskningar men några nya namn som inte synts till tidigare i landslagstruppen.

Weidenfeller utbytt mot ter Stegen

Ett av de mest väntade beskeden var att Roman Weidenfeller inte skulle dyka upp i de kommande landskamperna och han med största sannolikhet har satt sin sista fot i landslaget. Weidenfeller var en del av VM-truppen men hans status sedan dess har gått ned hastigt och det har egentligen bara varit en enda lång väntan på att någon av U21-målvakterna skulle ta sig upp.

Annons

Den som får chansen är Barcelonas Marc-André ter Stegen som var U21-landslagets förstemålvakt under EM i Tjeckien i somras. Ett väntat val av Löw trots att konkurrensen bland de tyska målvakterna är stenhård. Frågan är dock om ter Stegen kommer att gå in som andre- eller tredjemålvakt.

Sedan tidigare finns den givna förstemålvakten Manuel Neuer med i uttagningen och dessutom får Hannovers Ron-Robert Zieler fortsatt förtroende. Zieler har hög status i Löws landslagstrupp och har varit med länge, men frågan är om ter Stegen inte omedelbart passerar Zieler i den interna målvaktsrankingen med sitt inträde i landslaget.

Ingen naturlig högerback

Ett av de absolut största problemen som Jogi Löw har haft de senaste åren har handlat om ytterbackspositionerna. Philipp Lahm har, fram tills hans avsked förra säsongen, varit given som högerback (när Löw inte spelat honom på mittfältet) men bakom honom har det varit väldigt tomt på den kanten.

Annons

Det syns i Löws som trupp som inte har någon renodlad högerback. Hoffenheims Sebastian Rudy har vikarierat på den positionen tidigare, Emre Can är nytillkommen och en allsidig spelare men det är tveksamt om han håller måttet för den rollen. Det är inte otroligt att Matthias Ginter får ta rollen efter hans imponerade insatser i Dortmund under den senaste veckan som högerback. Även Mustafi lär ha goda chanser med tanke på att han spelade där under VM.

På vänsterkanten var länge Marcel Schmelzer den mest givne och även hans lagkamrat i Dortmund Erik Durm testade på den rollen. I slutändan är det dock Kölns Jonas Hector som har etablerat sig som landslagets vänsterback och han återfinns i Löws trupp som ensam uttagen vänsterback.

Bland mittbackarna återfinns Jerome Boateng, Mats Hummels och Shkodran Mustafi som alla tre har gjort det bra i sina klubbval. Det blir ett angenämt problem för Löw att lösa men jag skulle tro att det är Boateng och Hummels som är det tilltänkta mittbacksparet för Löw.

Annons

Mycket kvalitet på mittfältet – och Podolski

Det är på mittfältet som man hittar Tyskland stora bredd. Offensivt finns spelare som Karim Bellarabi, Thomas Müller, Mesut Özil och André Schürrle tillgängliga. Även Marco Reus var uttagen men lämnade besked under dagen att han inte kommer att medverka. Trots att Reus försvinner har Löw ett antal högklassiga lösningar att välja mellan i dessa positioner.

På det centrala mittfältet får Löw välja mellan Ilkay Gündogan, Christoph Kramer, Bastian Schweinsteiger och Toni Kroos. Den som egentligen borde ha det svårast att ta en plats är Schweinsteiger som ännu inte riktat rätt formmässigt men med tanke på att han är lagkapten kan det bli svårt för Löw att peta honom. Frågan är om det går att peta någon av Kroos eller Gündogan med tanke på deras nuvarande form.

Annons

Vad som däremot är förvånande är att Lukas Podolski återigen dyker upp i landslagstruppen. Podolski har inte presterat på länge och har dessutom inte spelat särskilt mycket under det senaste halvåret. Även André Schürrle får ses som ett något förvånande val med tanke på att han först i veckan har kunnat träna för fullt och ännu inte spelat 90 minuter i Bundesliga.

Troligt med falsk nia

I anfallet återfinns tre namn i Mario Götze, Max Kruse och Kevin Volland. Den enda av dessa som har spelat som spjutspets är Max Kruse och det är troligt att han ligger bra till för att spela från start om Löw vill ha tyngd i offensiven och en spelare som kan vara en måltavla för uppspel.

Ett alternativ som Löw har använt sig av tidigare är Mario Götze som ”falsk nia” och det är långt ifrån otroligt att han kommer att spela på den positionen spela på den igen. Löw har gillat den lösningen och vill gärna att den ska fungera för då kan han använda sig av så många spelskickliga alternativ som möjligt.

Annons

Kevin Volland är också en rörlig anfallstyp men han är nog mest för att se och lära. Ett annat alternativ Löw kan överväga i anfallet är att spela med Thomas Müller som kan spela i den rollen och det känns som ett rimligt alternativ.

—-

Tänkbar startelva i kvalmatcherna

Neuer

Ginter-Boateng-Hummels-Hector

Gündogan-Kroos

Müller-Özil-Bellarabi

Götze

 

Truppen i sin helhet

Målvakter: Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Försvarare: Jerome Boateng (Bayern München), Emre Can (FC Liverpool), Matthias Ginter (Borussia Dortmund), Jonas Hector (FC Köln), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (FC Valencia), Sebastian Rudy (1899 Hoffenheim)

Mittfältare: Karim Bellarabi (Bayer 04 Leverkusen), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Christoph Kramer (Bayer 04 Leverkusen), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller (Bayern München), Mesut Özil (FC Arsenal), Lukas Podolski (Galatasaray),

Marco Reus (Borussia Dortmund), André Schürrle (VfL Wolfsburg), Bastian Schweinsteiger (Manchester United)
Annons

Anfallare: Mario Götze (Bayern München), Max Kruse (VfL Wolfsburg), Kevin Volland (1899 Hoffenheim)

Publicerad 2015-09-03 14:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto