Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongens 10 bästa värvningar

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Det har spelats 12 omgångar av Bundesliga och nu kan man urskilja vilka nyförvärv som har varit succéer och vilka som har varit långt därifrån. Jag har därför satt ihop en lista på de tio spelare som jag anser har varit säsongens hittills bästa nyförvärv sett till deras prestationer kontra deras prislapp, förväntningar etcetera. Mycket nöje!

  1. Douglas Costa (Bayern München)

På förhand kändes Costa som ett nedköp för ett Bayern som jagade större namn. Under hösten har Costa dock gått från klarhet till klarhet och för första gången har det inte funnits någon avsaknad av Ribéry och Robben. Costa är en klassvärvning och har varit en av Bundesligas bästa spelare och förtjänar därför att ligga etta.

Annons
  1. Julian Weigl (Borussia Dortmund)

Av sommarens nyförvärv i Dortmund var Weigl den minst namnkunnige och det på en position där Dortmund redan hade mycket kvalitet. Weigl visade dock tidigt att han inte bytte klubb för att sitta på bänken och har under hösten stundtals spelat så pass briljant så att landslagsdiskussionerna har dragit igång. En klassvärvning på alla sätt och vis.

  1. Vladimir Darida (Hertha BSC)

Darida var under sin sista säsong i Freiburg en nyckelspelare och att Hertha lyckades knipa honom till sig kändes på förhand som ett smart drag. Och Darida har inte varit något besvikelse. Precis som Hertha har Darida överträffat alla förväntningar och den tjeckiske mittfältaren har varit fantastiskt bra i sin nya klubb.

  1. Konstantin Rausch (SV Darmstadt 98)

Inför säsongen skrev jag om att Rausch kunde bli en viktig pjäs i Darmstadt om han kunde uppnå den nivå han visade upp för ett par säsonger sedan. Den allsidige vänsterspringaren har imponerat i sin nya omgivning och är en av de stora anledningarna till att Darmstadt har tagit poäng och hållit sig borta från bottenstriden.

Annons
  1. Dominique Heintz (FC Köln)

Mittbacken Heintz jagades av RB Leipzig men valde Köln för att få spela i Bundesliga. Heintz skulle ersätta den till Tottenham flyktande Kevin Wimmer och i katedralstaden har man inte blivit besvikna. Heintz har varit en klippa i försvaret och har utvecklats på det sätt som många förutsåg att han skulle göra redan när han bar Kaiserslauterntröjan.

  1. Max Kruse (VfL Wolfsburg)

Jag var inte helt övertygad om huruvida Kruse skulle bli ett stort tillskott till Wolfsburg men efter en trevande start har Kruse visat att han är en absolut toppspelare. Kruse har varit en viktig anledning till att Wolfsburg hängt på i den övre delen av tabellen och fortsätter att utvecklas trots att han känts som en ”färdig” slutprodukt.

  1. Jonathan Tah (Bayer 04 Leverkusen)

Leverkusen kämpade frenetiskt för att få loss Tah inför säsongen och köpte honom för en anselig summa från Hamburg. Det förvånade mig då jag aldrig imponerats av Tah i 2. Bundesliga men i sin nya klubb har mittbacken varit strålande. Leverkusen har inte haft sin bästa höst men Tah har varit en fullträff för klubben.

Annons
  1. Johannes Geis (Schalke 04)

Schalke drog det längsta strået och lyckades locka till sig Geis och den före detta Mainzmittfältaren har inte gjort någon besviken. Geis har tagit sig an rollen som anförare i sin nya klubb och var en bidragande faktor till Schalkes oerhört starka säsongsinledningen. Nu när han har varit varit avstängd har det märkts.

  1. Anthony Ujah (Werder Bremen)

Att ersätta Davie Selke och Franco Di Santo var ingen enkel uppgift för Bremen men i Anthony Ujah har man helt klart en fullgod ersättare. Ujah var bra i Köln men känslan är att han har tagit ytterligare några kliv i norra Tyskland. En allsidig anfallare som har de fysiska och tekniska förutsättningarna för att ligga högt upp i skytteligan.

  1. Lukáš Hrádecký (Eintracht Frankfurt)

Den finske landslagsmålvakten värvades in tillsammans med Heinz Lindner för att ersätta Kevin Trapp. Hrádecký har fått förtroendet under hösten och har varit Frankfurts bästa spelare. På förhand visste jag inte vad jag skulle tro om målvakten men Hrádecký har imponerat och han kan mycket väl hamna på bättre klubbars radar om han fortsätter på samma nivå.

Annons

 

Publicerad 2015-11-12 12:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto