Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Helgsummering: Chicharito har hittat rätt i Leverkusen

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

När Javier ”Chicharito” Hernández i somras skrev på för Bayer 04 Leverkusen spred sig en glädje i arbetarstaden. Även om Chicharito inte varit en av de största i Europa har han representerat några av Europas allra största klubbar och det är inte varje dag som Leverkusen har turen att knyta åt sig sådana spelare vars meritlista vittnar om kvalitet.

Men den inledande euforin dämpades en aning. Ett inledande inhopp i Bundesliga mot nykomlingen Darmstadt på hemmaplan gav ingen omedelbar känsla av att mexikanen var en given förstärkning för Leverkusen. I den efterföljande Champions League-matchen mot BATE Borisov hittade Chicharito rätt för första gången i Leverkusentröjan när tyskarna vann med 4-1.

Annons

Tränaren Roger Schmidts förtroende var obevekligt trots en rätt blek insats mot Dortmund i Bundesliga (förlust 0-3). Hernández nätade mot Bremen för att sedan gå mållös i två raka matcher. Schmidts förtroende var dock intakt och de har givit resultat: i de senaste åtta matcherna har Chicharito stått för nio mål och anfallaren har varit given i Leverkusens startelva.

Chicharito har i Leverkusen fått en helt annan status i laget än vad han någonsin hade i Manchester United och Real Madrid. I sin nya omgivning är Hernández en nyckelspelare som laget baserar sitt spel på. Han spelar hela matcher istället för att användas som en inhoppare och Roger Schmidt har hyllat sin nye anfallare högt för hans professionella inställning och kvalitet.

Och för Chicharito har den lugna omgivningen i Leverkusen varit en bidragande faktor till framgångarna. Mexikanen har trots sina år i England och Spanien aldrig lagt till sig en divig attityd utan har en förhållandevis blyg framtoning. I Tyskland har han hittat en klubb som matchar hans personlighet och den ro som återfinns i de västra delarna av Tyskland har givit Hernández det lugn han tycks behöva för att prestera som allra bäst.

Annons

Det har gått så pass bra att Hernández redan har ryktats vara på väg bort från Leverkusen. I helgen blev det ytterligare två mål mot Eintracht Frankfurt och inget ser ut att stoppa honom från att göra fler framöver. Flera europeiska toppklubbar har följt hans framgångsrika höst och sägs vara villiga att slå till i januari för att locka honom bort från sin nya tillvaro i Tyskland.

Frågan är dock om Hernández vill ge sin karriär ytterligare en chans hos de absoluta toppklubbarna. Känner han för det blir det svårt för Leverkusen att stoppa honom. Samtidigt finns det bra anledningar till att stanna i Leverkusen. Han presterar vecka efter vecka, är en nyckelspelare, har blivit en favorit bland fansen och har tränarens absoluta förtroende. Det kanske räcker när det kommer till ett val för Chicharito. För Leverkusen vill för allt i världen inte bli av med sin guldklimp.

Annons
  • St. Pauli har rört upp känslor i Tyskland efter att ha kommit med förslaget att klubbar som inte följer 50+1-regeln inte borde få tal del av pengar från tv-avtal och central marknadsföring. Detta skulle betyda att klubbar som Leverkusen, Wolfsburg, Hoffenheim och Hannover (inom kort) inte skulle få göra det. Frågan väntas ta upp den 2:a december när DFL (ligaförbundet för Bundesliga och 2. Bundesliga) möts och motståndet från dessa fyra klubbar lär vara stort.
  • Inför matchen mellan Schalke och Bayern uppstod en kaotisk situation när människor försökte forcera spärrarna till arenan. Enligt tyska medier hade Bayernfans och Bochumsupportrar gått ihop för att göra det. 196 personer blev fasttagna av polis och Bayernbossen Rummenigge var snabbt ute och fördömde beteendet. Bayern vann matchen med 3-1.
  • Annons
  • Augsburg fick en bra start efter landslagsvilan med en seger mot Stuttgart på bortaplan med 4-0. För Augsburgtränaren Markus Weinzierl betyder det lite andrum (även om hans roll aldrig varit särskilt hotad). För Stuttgarts tränare Alexander Zorniger börjar snaran dock att dras åt och han måste få till resultat snart annars riskerar han att få sparken.
  • Hamburg vann fredagsmatchen mot Dortmund med 3-1 och åtnjuter medias stora hyllningar. Inte främst för att de imponerade just mot BVB (Tuchels mannar var rätt bedrövliga) utan för att Hamburgs utveckling sedan i våras. Tränaren Bruno Labbadia har gjort HSV till ett lag och en klubb att räkna med och nu väntas hans kontrakt förlängas inom kort – positivt för Albin Ekdal.
  • Wolfsburg krossade Bremen fullständigt på hemmaplan med 6-0 och det var de första tecknen på att man kan vara på väg tillbaka till förra årets formidabla form. Det har sett knackigt ut under hösten men segern mot Bremen gav mersmak om att man kan bygga vidare på fjolårets framgångar.
  • Annons
  • Sist men inte tar vi upp nykomlingsmötet mellan Ingolstadt och Darmstadt som slutade med hemmaseger för Ingolstadt med 3-1. De två lagen som har gjort sig kända för att undvika bollinnehav hade mer bollinnehav än i tidigare matcher under säsongen. Ingolstadt drog det längsta strået och det med all rätta.

Resultat, Bundesliga:

Hamburg 3-1 Dortmund

Mönchengladbach 2-1 Hannover

Wolfsburg 6-0 Bremen

Köln 0-0 Mainz

Frankfurt 1-3 Leverkusen

Stuttgart 0-4 Augsburg

Schalke 1-3 Bayern München

Hertha Berlin 1-0 1899 Hoffenheim

Ingolstadt 3-1 Darmstadt

Publicerad 2015-11-23 17:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto