Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fem saker till tysk oro inför kvartsfinalen

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Imorgon spelas kvartsfinalen mellan Tyskland och Italien. En kvartsfinal som på många sätt sänder kalla kårar genom den den tyska ryggraden. Här är fem anledningar till tyskarnas oro inför morgondagen:

1. Historien

Det har vi det här laget knappt kunnat undgå någon att Italien är en mardrömsmotståndare för Tyskland. Vid åtta tillfällen i stora mästerskap har de två klassiska landslagen ställts mot varandra och Tyskland har aldrig gått segrande ur någon av dessa strider. Fyra förluster och fyra oavgjorda resultat lyder facit och den senaste förlusten kom 2012 i EM-semifinalen (1-2). Då var det Mario Balotelli som sänkte tyskarna med sina två mål. Det var också en match som förbundskapten Jogi Löw i efterhand har sagt betytt mycket honom. Dels för att han lärde sig mycket av just den förlusten då han taktiskt tagit flera felaktiga beslut (bland annat att försöka punktmarkera Andrea Pirlo), men också att det blev startskottet på urladdningen som sedan kom att leda till VM-guldet 2014.

Annons

2. BBC

Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini bildar den trebackslinje som har varit så framgångsrik i Juventus och även i landslaget. ”BBC” är turneringens mest samspelta försvarslås och besitter tillsammans alla tänkbara vapen och egenskaper som krävs för att vara viktiga både med och utan boll i Italiens spel. Med Mario Gomez på topp har Tyskland visserligen blivit betydligt farligare i offensiven under turneringens gång, dock mot motstånd av en helt annan kaliber än den Italien besitter. Det finns en stor oro för att tyskarnas offensiv inte ska klara av att bryta sig igenom Italiens försvar. För Löw är det en svårlöst uppgift som han måste hitta lösningen på om Tyskland ska ha en chans att ta sig vidare.

3. Antonio Conte

Den av många högst ansedde förbundskaptenen i turneringen återfinns i det italienska landslaget i form av Antonio Conte. Den tidigare Juventustränaren har visat på sin styrka i ett landslag som få hade riktigt stora förväntningar på inför EM-turneringen. Kvalet visade på brister i Italien men Conte har genom taktiskt smarta drag dolt dessa mer än väl och gjort Italien till ett oerhört intelligent och svårslaget lag. Det är allt från tunga, fysiska träningspass till taktiska finesser som har lett Italien till kvartsfinalen och det är tack vare Conte man är där. Löw värdesätter sin kollegas förmåga och vet att Conte är en slug jävel som alltid kan chockera med något nytt.

Annons

4. Italiens karaktär

Conte har under sina två år på jobbet fått sitt landslag att växa med uppgiften och att underkasta sig betydelsen av att vara just ett lag. På många sätt påminner Italien om de otaliga klassiska tyska landslag som ofta har blivit förknippade med att vara tekniskt begränsande, ha en avsaknad av världsstjärnor men kompenserar upp det i form av en otroligt stark karaktär och en orubblig inställning. Vi talar om en italiensk maskin som inte viker minsta tum för sina motståndare. Det här är inget lag som kommer att tappa huvudena vid underläge 0-1, tvärtom lär det bara elda på ännu mer energi i laget.

5. Ovissheten

Fyra matcher in i turneringen har Tyskland ännu inte ställts mot ett motstånd som på riktigt satt tyskarna på prov på det sätt som Italien förväntas göra. Och det största problemet av allt med Italien är att Tyskland inte riktigt vet hur deras motståndare kommer att agera. Kommer Italien medvetet att låta Tyskland ha ett stort bollinnehav? Kommer Italien att pressa Tyskland högt upp i planen så att de inte får den tid de fått mot tidigare motstånd? Många frågetecken hänger i luften och det är därför förbundskapten Löw fortfarande funderar över olika formationer och spelare som han kan använda sig av. Allt från trebackslinje till falsk nia har diskuterats och vi lär få se förändringar från tysk sida för att bemöta ovissheten i vad Italien kommer med.

Annons

*

Missa inte #Superlive på Fotbollskanalen under lördagen. Där kommer jag att sitta under kvällen och prata om Tyskland-Italien så kika gärna in och ställ era frågor genom Twitter!

Publicerad 2016-07-01 08:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto