Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Betyg: så bra var de tyska spelarna under EM

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Det blir ingen final för Tyskland imorgon. Det tog slut mot Frankrike i semifinalen. Därför har jag valt att sätta betyg på de tyska spelarnas mästerskap. En både enkel och svår uppgift för att jag vet att många inte alls sett samma saker som jag. Vissa kommer att hålla med, andra inte. Kommentera gärna vilka betyg ni tycker är helt åt fanders (gärna även de ni håller med om)!

Utifrån en femgradig skala har jag satt betygen. 1 (underkänd), 2 (godkänd), 3 (bra), 4 (mycket bra), 5 (bäst i turneringen på sin position).

Manuer Neuer – 3

Målvakten stod under alla matcher i turneringen och släppte endast in två mål. Ett riktigt bra facit och Neuer stod för fina parader, den kanske mest hågkomna från åttondelsfinalen mot Slovakien. En miss mot Frankrike kostade ett baklängesmål. Allt som allt en bra turnering från Neuer som fortsatt visar för han är ansedd som en av världens bästa målvakter.

Annons

Joshua Kimmich – 4

Nykomlingen fick chansen av Löw som högerback och imponerade. 21-årige Kimmich stod för en nästan felfri turnering och gjorde att avsaknaden av Lahm minskade väsentligt. Kimmich bidrog både offensivt och defensivt, spelade i en fyrbackslinje och som yttermittfältare mot Italien och han kommer att vara med i framtida tyska landslagstrupper.

Jerome Boateng – 4

Bjässen Boateng var utnämnd som en av de viktigaste spelarna inför turneringen och stod för ett nästan felfritt EM. Utöver handsen mot Italien var Boateng säkerheten själv och visade varför han omnämns som en av världens bästa mittbackar. Går från klarhet till klarhet och man har svårt att se hur ett tyskt försvar på sikt skulle klara sig utan Boateng.

Mats Hummels – 4

Dortmunds mittback hade inte bästa möjliga förutsättningar utan kom in i turneringen med skadeproblem. Efter att ha varit bänkad under premiärmatchen klev Hummels in och stod för ett strålande mästerskap. Visade att han hör hemma i den absoluta toppen av försvarare i Europa och att han tillsammans med Boateng bildar ett av världens bästa mittbackspar (snart även i klubblaget).

Annons

Jonas Hector – 3

Hector har under kvalet blivit en av de få garanterna i Löws trupp. Ingen konkurrerar med Kölnbacken om vänsterbacksplatsen och det finns en god anledning till det: han är tryggheten själv. Stod inte för de bländande insatserna, men gjorde heller aldrig bort sig. En bra mästerskapsdebut för Hector.

Shokdran Mustafi – 2

Mustafi fick spela premiären mot Ukraina och stod då för ett mål, sedan blev det ett inhopp mot Frankrike där han inte gjorde bort sig. Mustafi gjorde det som förväntades och lite till i och med målet. Samtidigt var han långt ifrån felfri mot Ukraina i defensiven och spelade hela tiden på gränsen av sin förmåga.

Benedikt Höwedes – 3

Ytterligare en mittback som fick chansen under turneringen. Höwedes inledde som högerback och fick kliva in i trebackslinjen mot Italien och sedan som ersättare till Hummels mot Frankrike. Höwedes gjorde det bra utan att glänsa. Kommer att bli ihågkommen för avvärjandet av Girouds avslut i semifinalen.

Annons

Sami Khedira – 3

Det fanns vissa frågetecken kring huruvida Khedira skulle tillföra något i landslaget inför turneringen. Den skadebenägne mittfältaren visade alla kritiker att han fortfarande är att räkna med på högsta nivå och saknades i semifinalen mot Frankrike. Khedira har fortfarande mycket att ge och är en nyckelspelare för Löw, vilket mittfältaren har all rätt att vara.

Toni Kroos – 4

Den “nye” anföraren på det tyska mittfältet heter Toni Kroos. Real Madrid-spelaren briljerade under stora stunder av mästerskapet och var den kreativa själen i Tysklands spel. Trygg med bollen, ofta spelbar, en genomgående stjärna. Det är svårt att se hur Löw skulle klara sig utan honom i landslaget.

Bastian Schweinsteiger – 2

Schweini hade inte spelat mer än 22 sammanhängande minuter i en och samma under våren i United och fick göra ett långt inhopp mot Italien och inleda mot Frankrike från start. Schweinsteiger såg hämmad ut av sin ålder, missade straff mot Italien och orsakade en mot Frankrike. Ett svagt EM av den tyske lagkaptenen.

Annons

Emre Can – 2

Fick göra EM-debut i semifinalen mot Frankrike, en mindre tacksam uppgift. Can gjorde inte bort sig, gjorde en fullt godkänd insats utan att stå för någon nämnvärt. Sparkapital för landslaget framöver där Can säkerligen kommer att spela en roll.

Mesut Özil – 3

Inledde turneringen svagt och såg ofta ut att vara hämmad av sina egna tankar. Ju längre turneringen led, desto bättre blev dock Özil som fick mer ytor på planen. Fortfarande en påfallande förmåga att kunna falla ur matcher och inte riktigt lyfta sig när det behövs, men samtidigt många gånger avgörande med små, men viktiga, instick i spelet.

Mario Götze – 1

Bayern München-spelaren fick inte tillbaka självförtroende när han trädde på sig den tyska landslagströjan. ”Århundradets talang” som Götze en gång benämndes, är inte sitt gamla jag och i turneringen bidrog han inte med några avgörande insatser. Vilket gjorde att han sstörste supporter, Löw, till slut blev tvungen att peta honom.

Annons

Julian Draxler – 3

Den Schalkefostrade Draxler visade upp sig från sin bästa sida under det här mästerskapet. Mot Slovakien var Draxler strålande och även om han hade det svårare mot Frankrike såg vi en spelare som verkligen visat upp varför han hör hemma i landslaget. En av få spelare som kan utmana och ta sig förbi sin bevakare. Spänd på att se hur långt det kan bära i framtiden.

André Schürrle – 2

Det blev några inhopp för Schürrle som har haft en svår tid i Wolfsburg men så sakteliga börjat hitta rätt. Schürrle gjorde aldrig bort sig, men han stod heller aldrig för något häpnadsväckande på planen. Godkänd som inhoppare.

Thomas Müller – 1

Som alltid var förhoppningarna stora på Thomas Müller inför turnerningen. VM-skytten från 2010 skulle leda Tyskland framåt men blev iställets landslaget stora besvikelse. Alla väntade på ett ”Müller-moment”, men det kom aldrig. Ett oerhört svagt mästerskap av Tysklands största stjärna som nu får rannsaka sig själv i hopp om att lösa problemen till hösten.

Annons

Mario Gomez – 3

Tidigare så kritiserad och bespottad i Tyskland, efter det här mästerskapet är det som bortblåst. Mario Gomez imponerande under turneringen, bidrog med mer än att bara vara farlig i straffområdet och visade sig saknad i semifinalen mot Frankrike. Fick äntligen ett erkännande för sin kvalitet.

Joachim Löw – 3

Bortsett från semifinalförlusten mot Frankrike, som man i mitt tycke inte kan klandra Löw för, stod förbundskaptenen för en mycket bra turnering. Vågade att vidga sina vyer taktiskt, visade på fingertoppskänsla när han satte Kimmich på högerkanten och satte in Gomez på topp. Höll fast vid sin idé turneringen igenom och spred ett lugn utåt. En av Löws bästa turneringar som förbundskapten.

Sammanställning

5: –

4: Mats Hummels, Jerome Boateng, Joshua Kimmich, Toni Kroos

3: Manuel Neuer, Jonas Hector, Benedikt Höwedes, Mesut Özil, Sami Khedira, Julian Draxler, Mario Gomez

Annons

2: Bastian Schweinsteiger, Emre Can, André Schürrle, Shokdran Mustafi

1: Thomas Müller, Mario Götze

Ej betygsatta pga för lite speltid

Marc-André ter Stegen, Bernd Leno, Jonathan Tah, Julian Weigl, Leroy Sané, Lukas Podolski

Publicerad 2016-07-09 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto