Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

5 noteringar från Tyskland-San Marino

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Följ mig på Twitter: @atnilsson

Hur mycket finns det egentligen att säga om Tysklands seger mot San Marino? Med tanke på att Tyskland alla dagar i veckan ska köra över San Marino är det svårt att på något sätt värdera segern. Det skulle bli rätt fånigt om jag skulle skriva här och skriva upp matchen som ett tyskt mästerverk. För att använda Jogi Löw-språk, det var långt ifrån en måttstock för tyskarna. Men några korta och koncisa kommentarer går ändå att notera.

√ Segern var planenlig

Som sagt, Tyskland ska slå San Marino alla dagar i veckan. Oavsett vilka som står på planen ska Tyskland alltid besegra San Marino, men med det sagt är det inte heller alltid supermotiverande att åka dit och spela. Men Tyskland tog sig till San Marino, genomförde matchen professionellt (om än i halvfart) och vann med stora siffror under det sipprande regnet. Mer kan vi ändå inte förvänta oss eller begära i mitt tycke.

Annons

√ Det gjordes en hel del mål

Hela åtta stycken blev det till slut. Rekordet ligger långt därifrån men åtta mål av ett landslag som saknade flera toppspelare och där Löw dessutom spelade med några nya mannar får ändå ses som ett helt klart godkänt betyg. Noterbart naturligtvis att Jonas Hector stod för två baljor, Sami Khedira för ett, likaså Kevin Volland och andra mer ovana målskyttar. Hade dock unnat Thomas Müller ett med tanke på hur hans höst sett ut.

√ Tyskland höll nollan

Det är nästan en parodisk punk att ta upp men likväl känner jag att jag måste göra det. Jag såg någonstans på Twitter att San Marino haft en bolltouch inne i tyskt straffområde under hela matchen. Hemmanationen noterades varken för en målchans, skott mot mål eller ens ett blockerat skott. Detta trots Tyskland hyperoffensiva uppställning (fyrbackslinje med Hector-Hummels-Kimmich-Henrichs). Det säger nog mest om San Marinos anfallsspel. I vilket fall helt klart godkänt för Tyskland.

Annons

√ En historisk debutant

Serge Gnabry fick möjligheten från start och han noterades för tre mål. Som första a-landslagsdebutant sedan 2007 att näta i debuten (då: Christian Pander) och första sedan Dieter Müller 1976 att göra tre mål i debuten. Precis som matchen i sin helhet är det svårt att dra några större slutsatser kring det, men helt klart en lovande debut av en spelare som många förväntar sig mycket av framöver.

√ En fint genomförd VM-kvalhöst

Fyra matcher, fyra segrar och 16-0 i målskillnad. Nog för att Tyskland var givna favoriter i gruppen men inledningen på kvalet har verkligen varit imponerande. Inte minst tänker jag på segern mot Tjeckien som någonstans satte ribban för vilken nivå tyskarna kan nå när de spelar som bäst. Efter sommarens EM var jag klart tveksam till framtiden och inte minst Jogi Löw. I dagsläget en helt obefogad tveksamhet då Tyskland har sett bättre ut än på många, många år i mitt tycke.

Annons

”What’s next?” som Jed Bartlet brukade säga i tv-serien The West Wing. På tisdag väntar Italien i en träningsmatch som blir mer av en prövning en gårdagens match. Vi kan förvänta oss att Löw kommer att testa ytterligare några spelare, försöka med några mindre taktiska korrigeringar. Annars är det jullov fram till mars då England väntar i en träningsmatch, ett jullov som Löw och de andra kan njuta av till fullo.

 

Publicerad 2016-11-12 10:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto