Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skulle inte förvåna mig om Bayern byter Ancelotti mot Nagelsmann nästa år

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Med det svidande uttåget ur Champions League har Bayern München två titlar kvar att spela om. Med omgångar kvar av Bundesliga är den titeln nästan säkrad. Åtta poäng har Bayern ner till RB Leipzig och det ska till en katastrofal avslutning för att ”Der Rekordmesister” inte ska lyckas ta hem ligatiteln för femte gången i följd.

Följ mig på Twitter: @atnilsson

I DFB-Pokal väntar Borussia Dortmund i semifinalen och även om de svartgula inte har sin bästa säsong bakom sig är det långt ifrån säkert att Bayern tar sig vidare, även om det självklart är favoriter. På det kommer så klart en final och Bayern kommer att vara favoriter där med men utan Manuel Neuer och andra tänkbara skavanker på spelare ser det inte lika säkert ut som innan.

Det finns en hel del som talar för att säsongen kommer att avslutas med två titlar. Risken finns att det endast blir en vilket vore ett bakslag för Bayern och inte minst Carlo Ancelotti. Italienaren som bara månader innan han skrev på för Bayern sa att en materialförvaltare skulle kunna coacha Bayern till ligavinst. En ligatitel är absolut minimum av vad klubben förväntar sig av sina tränare.

Annons

I dagsläget finns det inga planer på förändringar av tränare. Klubben skrev ett treårskontakt med Ancelotti och på marknaden finns inga tränare som attraherar klubben till att byta eller ens fundera över det. Något annat än att den erfarne tränaren fortsätter över nästa säsong är inte tänkbart som det ser ut just nu helt enkelt.

Det betyder dock inte Ancelotti kan vara säker på att han kommer att kunna uppfylla sin kontraktslängd. För även om han just nu sitter tryggt på sin position, så sonderar Bayern terrängen för ett eventuellt tränarbyte framöver. Ledningen är långt ifrån övertygande om att 57-åringen är rätt man för klubben och deras vision.

Under säsongen har det blivit tydligt att Ancelotti har helt andra kvalitéer än företrädaren Pep Guardiola. Han har satsat erfaret vilket har gått ut över andra spelare. Nyförvärvet Renato Sanches har Münchenpubliken knappt sett skymten av under säsongen. Joshua Kimmich har stagnerat i sin utveckling. Thomas Müller har inte haft en så viktig roll så många i ledningen anser att han ska ha.

Annons

Det finns stora tvivel hos Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoeneß och Michael Reschke om att Ancelotti kan uppfylla klubbens vision om att fostra unga spelare till fulländade stjärnor. Ancelotti är fantastisk när det kommer till att hantera redan etablerade stjärnor, men klubben kommer inte servera flera stjärnspelare så som Florentino Pérez gjorde i Real Madrid.

Det är inte klubbens målbild överhuvudtaget. Med en nybyggd akademi på väg förväntar sig klubben att många spelare ska komma igenom den. I övrigt ska Bayern ligga steget före sina konkurrenter och hämta in ”nästan” färdiga spelare som de kan utveckla hela vägen. Detta för att spara på ekonomi men även för att bygga vidare på ”mia san mia”-epitet som spelarna ska fostras in i.

Pep Guardiola var perfekt för det. Carlo Ancelotti ser inte ut att vara det. Och en tänkbar kandidat finns redan på kartan: Julian Nagelsmann. Hoffenheims tränare ville Hoeneß ha in på ungdomssidan i klubben redan 2015 men tränaren övertygades att stanna kvar i Hoffenheim med löfte om att få ta över Hoffenheims a-lag.

Annons

Kontakten mellan Bayern och Nagelsmann har fortsatt sedan dess och den unge tränaren har själv inte förnekat intresset av att en gång få träna Tysklands största klubb. Att han dessutom är född bayrare gör inte saken sämre, varken ur Bayern eller Nagelsmanns ögon. Och redan nu verkar det klart att han nästa sommar kommer att se över sina möjligheter att lämna Hoffenheim efter ett år ute i Europa med klubben.

Så för Ancelottis del blir nästa säsong helt avgörande sett till om han kommer få möjligheten att jobba kontraktstiden ut. Carlo måste kommande säsong bevisa att han uppfyller alla de kraven som Bayern har. Annars skulle det inte alls förvåna mig om Bayern bestämmer sig för att göra ett skifte, för det är klubben villiga att göra om Nagelsmann finns tillgänglig och man inte är helt hundra på att Ancelotti är rätt för klubben.

Annons
Publicerad 2017-04-22 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto