Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vid rätt bud kommer Dembele att lämna

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Det har varit bråda dagar på kontoret hos Borussia Dortmund. Efter att Neymars flytt till Paris-Saint Germain blivit klar dök de första ryktena upp om att Barcelona trappat upp intresset för Ousmane Dembele som en potentiell ersättare. Kort därefter dök också de första representanterna från den katalanska stormakten upp i Dortmund för att förhandla om en möjlig flytt.

Följ mig på Twitter: @atnilsson

Det första försöket slutade mindre lyckligt för Barcelona. Dortmund må vara en klubb med lägre status i fotbollsvärlden, men ett bud på runt €100 miljoner var alldeles för lågt för att VD:n Hans-Joachim Watzke ens skulle kunna tänka sig att förhandla vidare om detaljer. Det blev ett klart nej från Dortmund, samtidigt de fick se att Barcelonas intresse för Coutinho steg ytterligare.

Följderna av Dortmunds ”nej tack” till budet på Dembele, blev att spelaren själv tog till drastiska metoder för att få till en flytt till sin favoritklubb. Spelaren dök inte upp på ett träningspass och gick därmed ut i strejk. Ryktena om att han befann sig i Paris under nämnda tidpunkt var inte sanna, Dembele befann sig i Dortmund, men han vägrade att medverka på klubbens träningspass.

Annons

Svaret från klubbens sida var att bötfälla spelaren (för en sexsiffrig summa i euro) och stänga av honom från att medverka på träningarna till efter helgen. På måndag förväntas Dembele återigen stiga in i träning med sina lagkamrater, återstår att se om han kommer att göra men för att inte skada sitt rykte som en omedgörlig spelare är det nog att förvänta. Även om Dembele själv nog helst av allt skulle vilja avstå.

Klart är att Dortmund inte planerar att backa från sin anspråk på en högre övergångssumma till följd av fransmannens agerande. Dembele kommer inte att säljas för €100 miljoner bara för att klubben skulle vilja slippa all dramatik. För Dortmund är den enkla vägen ingen utväg, den enda vägen ut är om Barcelona kommer tillbaka med ett högre bud som motsvarar de förväntningar som Watzke och de andra har.

Annons

För Dortmund kan absolut komma att sälja Dembele, det är inte på något sätt uteslutet från klubbens sida. I det ad hoc-meddelande som klubben skickade ut på sin hemsida var meddelandet att Dortmund inte skulle sälja 20-åringen för den summa som Barcelona bjudit (då), men det skickades inte med någon form av löfte kring att Dembele inte skulle säljas alls. Vilket öppnar en rätt stor dörr för att det ska kunna ske.

Ett bud på runt mellan €130-150 miljoner sägs vara det som kommer få Dortmund tillbaka till förhandlingsbordet. Något som inte alls är omöjligt, men där utgången av en eventuell transfer med Coutinho är avgörande för om ett bud i den prisklassen komma att dyka upp. Därför följer tyskarna vad som sker i Liverpool med stort intresse. Samtidigt jobbar Dortmunds scouter på högvarv för att ta fram en lista med tänkbara ersättare ifall Dembele säljs.

Annons

Vad som ger Dortmund viss trygghet är att Dembele har ett kontrakt, utan några utköpsklausuler inskrivna, som gäller till 2021. Med ett VM i Ryssland kommande år förväntar sig klubben att (om han blir kvar) fransmannen kommer att leverera lika bra som förra säsongen, samt att hans värde inte kommer att stagnera och falla vilket gör att han kan säljas för stora summor även nästa sommar om så skulle bli fallet.

Däremot är klubben medvetna om att Dembeles agerande och tänkbara följder kan sända felaktiga signaler internt till andra spelare. Och även om Dembele hade en stark debutsäsong i klubben, är han inte nödvändigtvis Dortmund bästa eller viktigaste spelare. Sportsligt vore det en tung förlust, men inte avgörande och därför är tyskarna fortsatt öppna för försäljning. Men då krävs högre bud, som sagt.

Annons
Publicerad 2017-08-12 11:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto