Dubbel förlängningsdramatik i U21-EM - Danmark ut på straffar

U21-EM

Nedärländerna och Spanien tog sig vidare i U21-EM.
De får sällskap av Portugal och Danmark efter ytterligare dramatiska kvartsfinaler.

Tidigare på måndagen slog Nederländerna ut Frankrike i U21-EM-kvartsfinalen efter segermål på tilläggstid. Spanien gjorde likaså med Kroatien, men då krävdes det straffar för att skilja lagen åt.

Senare samma dag skulle de två övriga kvartsfinalerna avgöras, Danmark-Tyskland och Portugal-Italien. Matcher som blev minst lika dramatiska, med en gemensam nämnare. I den 88:e minuten kvitterade Tyskland respektive Italien, och båda kvartsfinalerna gick till förlängning.

Bara en minut in fick den italienske försvararen Matteo Lovato sitt andra gula och visades ut. Med tio minuter kvar gjorde Portugal 4-3 genom Valladolid-anfallaren Jota. Avancemanget säkrades definitivt när Portos Chico Conceicao rullade in 5-3, och fastställde slutresultatet.

För Danmark del?

Robin Quaisons lagkamrat i Mainz, Jonathan Burkhardy, gjorde 1-2 för tyskarna i minut 100. Det sänkte inte danskarna. Bara ett par minuter in i andra förlängningskvarten kvitterade FC Köpenhamns Victor Nelsson från straffpunkten. Och det hela fick avgöras på just straffar.

Där var Tyskland kyligast och avgjorde i den sjätte omgången.