Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

U21-EM
48v

Efter misstagen - nu tar Dagerstål hjälp av psykolog: "Han har hjälpt mig mycket"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

LUBLIN. Filip Dagerstål blev syndabock mot Polen.
Nu tar han hjälp av psykologen Daniel Ekvall.
-
Han sa att jag ska fokusera på det jag kan påverka och se till att göra det bra nästa gång, säger Dagerstål.

Sverige släppte in två mål mot Polen. Båda gångerna var Filip Dagerstål olycklig. Först gick han bort sig på vänsterkanten och i slutet orsakade han straffen som det blev 2-2 på.

Ingen dröm direkt mitt i ett mästerskap och med bara några dagar kvar till nästa match. För att hitta tillbaka har mittbacken tagit hjälp av idrottspsykologen Daniel Ekvall. Ekvall arbetar i A-landslaget och även tillsammans med Dagerstål i IFK Norrköping.

- Han är otroligt bra. Han har hjälpt mig mycket med de här bitarna att man bara ska fokusera på det man kan påverka och att man inte kan påverka det som har hänt, säger Dagerstål.

-
Det är så man får tänka. Jag känner honom ganska väl så det är klart jag smsar lite och pratar lite med honom.

Har du gjort det efter i går?
- Ja.

Vad fick du ut av det?
- Det är det gamla vanliga, fokusera på det du kan påverka och se till att göra det bra nästa gång, och göra det du kan.

Dagerstål berättar också att han har fått ett stort stöd från familjen och att han inte ser någon anledning att fortsätta gräma sig över situationerna.

- Det kanske låter fel att säga så, men jag försöker att inte tänka så mycket och jag bryr mig inte så mycket. Det är klart att det är tråkigt men jag kan inte fokusera för mycket på det nu. Då kommer det bara bli dåligt i framtiden också, jag måste gå vidare helt enkelt, säger han.

- Jag kommer förmodligen dra på mig fler straffar och göra fler misstag i min karriär. Jag tror att man lär sig otroligt mycket av motgångar. Det är bara att köra på.

Se en intervju med Dagerstål i spelaren ovan.

Publicerad 2017-06-20 kl 17:21

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER