Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fem spaningar: "En laguttagning som förvånade"

U21-EM

Sverige förlorade EM-genrepet mot Danmark med 0-2. Här är Fotbollskanalens Andréas Sundbergs fem spaningar.

2:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Ett dåligt genrep – då blir det väl EM-guld
Genrepet mot Danmark var dåligt. Tempot var svagt, man hamnade för lågt och klarade inte av att komma högre upp i press. Med bollen var de svenska spelarna för omständliga. Det var plottrigt och mycket sidledspassningar och man skapade knappt något. Sverige måste växla upp rejält och höja sig i den sista tredjedelen.

Tim Erlandsson svarade för en rejäl tabbe vid Danmarks andra mål och vid det första var Adam Lundqvist alldeles för passiv i försvarsspelet. Man får inte lov att låta en motståndare stå vid 16-metaren och få tid på sig att lägga upp och placera in bollen. 

ANNONS

Sverige gjorde även ett dåligt EM-genrep 2015 men åkte sedan till Tjeckien och tog guld. Bara att hoppas att den här upplagan kan växla upp på samma sätt som guldhjältarna.

En laguttagning som förvånade
Alexander Fransson och Carlos Strandberg är två av de bästa spelarna i truppen – ändå fick båda börja på bänken. Fick mig att tänka på att det är många bra som inte kom med i truppen eller i startelvan mot Danmark.

Vilket lag hade vunnit, det här som startade i genrepet eller elvan med ratade spelare?

Elvan mot Danmark: Cajtoft – Wahlqvist, Une Larsson, Dagerstål, Lundqvist – Tibbling, Hallberg, Olsson, Tankovic – Engvall, Cibick

Elvan med ratade spelare: Dahlberg – Beijmo, Brorsson, Nilsson, Binaku – Rakip, Fransson, Samuel Gustafson, Peterson – Simon Gustafson – Strandberg

Och där har man ju även Alexander Isak som man kan slänga in.
ANNONS

Intressant fråga för det är inte givet att Håkan Ericsons elva hade vunnit. Men det tyder på en bra bredd.

Vem tog chansen?
Niclas Eliasson gjorde ett piggt inhopp och visade att formen från allsvenskan hänger i, och han var bättre än sin konkurrent Muamer Tankovic.

Egzon Binaku var felfri och Alexander Fransson var bättre än Melker Hallberg.

Det var inte någon som imponerade jättemycket, i stället var det flera som försämrade sina chanser att starta i EM-premiären. Adam Lundqvist, Muamer Tankovic, Melker Hallberg, Tim Erlandsson, Kristoffer Olsson, Pawel Cibicki och Gustav Engvall imponerade inte.

Vilka är vinnarskallarna?
I EM 2015 visade spelare som John Guidetti, Alexander Milosevic, Ludwig Augustinsson, Victor Nilsson Lindelöf och Oscar Hiljemark att man var bra spelare men även vinnare. I laget kryllade det av vinnarskallar som var bra på att få med sig alla och få alla att lyfta sig och att få ut max.

ANNONS

Vem eller vilka i den här upplagan kommer att kliva fram och få med sig sina lagkamrater? Mot Danmark var det ingen som visade att man har den förmågan.

Kommer Håkan Ericson att göra många förändringar i startelvan?
Från genrepet 2015 till EM-premiären gjordes de här bytena: Alexander Milosevic, Ludwig Augustinsson och Isaac Kiese Thelin var inte med i truppen på grund av att de var med i A-landslaget. I EM-genrepet gick trion in från start vilket gjorde att Sebastian Holmén, Pa Konate och Mikael Ishak fick sätta sig på bänken. 

Emil Krafth skadade sig och Joseph Baffo tog hans plats i premiären.

Den ende som hoppade in i genrepet och spelade till sig en startplats i EM-premiären var Sam Larsson som tog Robin Quaisons plats.

Tror därför inte att Håkan Ericson kommer att göra många förändringar från den elvan som startade i lördagens match mot Danmark. Många som fick förtroendet var med och tog laget till EM.

ANNONS

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren!

Publicerad 2017-06-10 kl 16:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto