Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

U21-EM
43v

Fransson startade centralt i A-landslaget - platsar inte där i U21: "Hoppas spela mer där"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

LUBLIN. Alexander Fransson startade som central mittfältare i A-landslagets EM-kval mot Holland.
Ändå platsar han inte på den positionen i U21.
- Jag hoppas spela mer centralt, säger han till Fotbollskanalen.

Alexander Fransson tog SM-guld med IFK Norrköping innan han flyttade till Basel där det nu har blivit två raka ligaguld. Under tiden i Basel har Fransson blivit uttagen i några av Janne Anderssons landslagstrupper och i den första EM-kvalmatchen där det blev 1-1 mot Holland i september startade Fransson på det centrala mittfältet tillsammans med Oscar Hiljemark.

Men annat är det i U21-landslaget. I genrepet mot Danmark blev det bänken och i premiären mot England placerades han till vänster på mittfältet. I båda matcherna startade Melker Hallberg och Kristoffer Olsson på det centrala mittfältet.

- Jag ser mig själv som en central spelare. Så är det. Men nu ville Håkan spela mig till vänster så då försökte jag att göra det bästa av det och jag tycker själv att jag gjorde en bra match, säger Fransson till Fotbollskanalen.

- Det var lite ovant i början men ju längre matchen gick så kändes det som att jag hittade mer rätt. När man är på en lite ovan position kanske det blir att man överarbetar lite. Jag fick rejäl kramp innan jag gick av i den andra halvleken.

Borde du spela som central mittfältare?
- Svårt att säga, det är Håkan som tar ut laget. Men självklart hoppas jag kanske att spela mer centralt. Men till vänster kommer jag ändå in mer centralt därifrån.

Med tanke på att du startade i A-landslagets EM-kval och känns närmare Janne Anderssons landslag än båda som startar centralt i U21 – hur ser du på att du ändå inte får starta på den positionen här?
- Det är Håkan som tar ut laget och det är hans värderingar hur han vill spela.

Publicerad 2017-06-19 kl 15:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER