U21-EM

LUBLIN. Sverige tappade poäng mot Polen efter en straff på stopptid.
Fotbollskanalens Andréas Sundberg ger dig fem spaningar från matchen.

Bra scoutat
Innan matchen sa Polen-bevakaren Roger Sandberg att Polen vill spela ett väldigt aggressivt försvarsspel och sedan köra full fart framåt, men att man inte klarar av att göra det i hela matcher. Sandberg menade att Polen ofta är bra i perioder av båda halvlekarna men att man tröttnar.

Exakt så blev det.

Polen öppnade starkt och gjorde mål efter bara sex minuter. Men tröttnade och släppte in 1-1 efter 36 minuter och 1-2 efter 41 minuter.

I andra halvlek började man inte så bra men spelade upp sig och tryckte på och kvitterade i slutet.

Starkt att resa sig efter kalldusch
Har ni hört det förut med U21-landslaget?

Mardrömsstart med insläppt mål svaga individuella prestationer i defensiven. Starkt då att resa sig och gå till halvtid med 2-1-ledning. Gillade att man fortsatte att spela och att man inte fick panik vid 0-1 och började slå långt.
Sverige tuggade på, hade tålamod och var bra på att spela sig ur situationer. Man bestämde sig för att vända på det, växte och växte.
Andra halvlek var inte lika vass och Sverige hade svårare att skapa och etablera anfall. Sverige slarvade för mycket i passningsspelet och hade svårt att komma upp i samma nivå som i slutet av första. När Tibbling gick ut tappade laget ännu mer.

Tvärtom mot England
Mot England var försvarsspelet bra men anfallsspelet bättre. Mot Polen var det tvärtom. Svagt försvarsspel – bättre anfallsspel.

Filip Dagerstål som var så bra mot England gick inte att känna igen mot Polen och det var slarvigare nu. Båda ytterbackarna hade problem, speciellt i den första halvleken men båda spelade upp sig något i andra. De individuella prestationerna i defensiven var inte lika bra som mot England.

Anfallsspelet var bättre. Alexander Fransson gjorde återigen en bra match i en ovan position, Kristoffer Olsson låg bakom båda målen och hade, speciellt i första halvlek, ett bra och smart passningsspel.

I anfallet visade Carlos Strandberg att han hör hemma i startelvan. Sverige fick ett bättre djupledsspel och Strandberg var även stor och stark och såg till att motståndarnas försvarare fick problem.

Kristoffer Olsson bakom båda målen
Vid 1-1 slog Olsson en smart och rak passning till Alexander Fransson som hade hittat en fin yta mellan backlinje och mittfält. Fransson gjorde det bra och bäddade för Carlos Strandbergs 1-1-mål.

Vid 2-1 var det Olsson som slog en perfekt hörna som Jacob Une Larsson nickade in i mål.

Kristoffer Olsson gjorde en bra första halvlek, i andra slarvade han dock för mycket. Lagkaptenen klev fram när det behövdes. Men det finns ännu mer att ta av.

Någon som ligger pyrt till mot Slovakien?
Carlos Strandberg tog chansen och visade att han ska spela från start. Strandberg gjorde det viktiga 1-1-målet. Tror att Franz Brorsson närmade sig Filip Dagerståls plats och att Egzon Binaku närmade sig Adam Lundqvists plats. Både Dagerstål och Lundqvist hade det tufft och Polen kom ofta fram på sin högerkant. Och får Fransson spela centralt mot Slovakien?Gör det bra på en ovan position men skulle göra det ännu bättre på sin riktiga position. Märkligt att han inte får spela där i ett ungdomslag. I så fall ryker Melker Hallberg.

Se höjdpunkterna från Sveriges sena tapp mot Polen i sportsändningen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-06-19 kl 23:13