Spanien mästare för femte gången - vann mot Tyskland i final

U21-EM

Spanien vann finalen mot Tyskland i U21-EM.
Det var nationens femte triumf i mästerskapet.

Spanien och Tyskland gjorde under söndagen upp om vilket land som skulle kröna sig till mästare i U21-EM.

Spanien tog kommandot direkt och redan efter sju minuter pangade Napolis Fabian Ruiz dit 1-0 för Spanien med skott långt utifrån. Det var också ställningen i halvtid.

I matchens andra akt kom Spanien att utöka sin ledning. I den 69:e minuten skulle Alexander Nübel i det tyska målet hålla ett skott som Fabian Ruiz sköt från utanför straffområdet. Men Schalke-målvakten fick problem och returen gick rakt ut till Daniel Olmo som läckert chippade in 2-0.

Tyskland försökte därefter forcera in ett mål och i matchens sista skälvande minuter gjorde Nadiem Amiri 2-1 med ett kanonskott. Närmare än så kom dock inte Tyskland. Spanien vann finalen och det var nationens femte titel i U21-EM. Spanien har tidigare vunnit mästerskapet 1986, 1998, 2011 och 2013.

Spanien: Sivera - Aguirrehabiria, Nunez, Vallejo, Firpo - Ruiz, Roca - Olmo, Ceballos, Fornals - Oyarzabal

Tyskland: Nübel - Klostermann, Tah, Baumgartl, Henrichs - Serdar, Eggestein, Dahoud - Öztunali, Waldschmidt, Amiti.